Danas od 18 sati na LIVE FC-u: Hari, Leko, Graham i Oborotov u lovu na milijun dirhama

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.05.2014 11:08h Autor:

GFC

Jedna večer, četiri kick boksing teškaša, samo jedan šampion i milijun dirhama. Otprilike tako glasi slogan i moto egzotične priredbe GFC (Global Fighting Championship) promocije koja će ovog četvrtka 29. svibnja održati priredbu u Dubaiju, a za koji je Fight Channel osigurao izravni prijenos. Start je u 18 sati.

Ono što odmah upada u oči kada pogledati fight card GFC-a 3 su borci koji će nastupiti, a na kojima se očito nije štedjelo. Bogati Arapi su si mogli priuštiti vrhunska imena i top zvijezde pa su to i učinili. Zašto ne? Tako ćemo u turniru vidjeti četvoricu planetarno poznatih kick boksača među kojima je prvo ime definitivno Marokanac Badr Hari. On će se u polufinalnom dvoboju sučeliti s legendarnim njemačkim Hrvatom Stefanom "Blitz" Lekom. Drugo polufinale nam donosi dvoboje Australca Petera Grahama i Rusa Arnolda Oborotova.

Zanimljiva stvar u čitavoj priči jest povijest ove četvorice, odnosno bolje je reći trojice kick boksača. Hari, Leko i Graham su međusobno odradili već četiri dvoboja. Leko je nokautirao Harija, pa mu je ovaj vratio istom mjerom. Sličnu povijest imaju Hari i Graham. Najprije je Australac u epskom dvoboju za pamćenje svojim zaštitnim znakom udarcem "rolling thunder" nokautirao Marokanca, ali je Hari uspio stići do osvete u revanšu. Slavio je odlukom sudaca. Dvojac se već na vaganju uspio potući stoga je sasvim jasno da tu ljubavi i poštovanja nije bilo previše, a sigurno neće biti niti ako se dva borca nađu u finalu.

Osim jako dobrog turnira četvorice, GFC je osigurao i da iste večeri možemo gledati i još nekoliko zanimljivih super borbi. Tu se prije svega ističe obračun dva K-1 veterana; Petera Aertsa i Deweyja Coopera. Legendarni Aerts se originalno trebao natjecati na turniru četvorice, no kasnije je odlučeno da će se sučeliti s kolegom veteranom Deweyjem Cooperom. Ovom dvoboju će prethoditi meče između Indijca Singha Jaideepa, koji se prije nekoliko godina okitio naslovom K-1 WGP šampiona Azije, i Turčina Fatisa Ulusoya.

Zanimljivo, vidjet ćemo i nastupe čak dva srpska borca. Srđan Seleš će se sučeliti s opasnim Nizozemcem Brianom Douwesom, a Darko Jeremić s Kamranom Morowatyjem.

Iako je većina boraca na GFC-u 3 debelo prošla svoje najbolje dane, priredba u Dubaiju će sigurno donijeti mnogo uzbuđenja i dobrih dvoboja. Fanovi se posebno vesele eventualnom trećem obračunu Hari vs. Graham koji bi se trebao dogoditi u finalu, ako se obistine njihove želje. Usput govoreći, ako te se  zapitali, milijun dirhama je oko 280 tisuća dolara. Sasvim zadovoljavajuće za Harija i društvo…

Izravni prijenos iz UAE počinje ovog četvrtka 29. svibnja u 18 sati i možete ga pogledati ekskluzivno na Fight Channelu.

GFC3 – DUBAI

FINALE TURNIRA ČETVORICE:
TBA vs. TBA

Peter Aerts vs. Dewey Cooper
Singh Jaideep vs. Fatis Ulusoy
Kamran Morowaty vs. Darko Jeremić
Srđan Seleš vs. Brian Douwes

TURNIR ČETVORICE:

Badr Hari vs. Stefan Leko
Peter Graham vs. Arnold Oborotov

Uvodne borbe:

Luke Jumeau vs. Hossein Mollamahdi
Abbas Mollamahdi vs. Erkan Varol
Vaughn Donayre vs Gokhan Turkiyilmaz

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI