Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cotto uvjeren da je pobijedio Canela | Fight Site

Cotto uvjeren da je pobijedio Canela

K1 / Boks 24.11.2015 14:34h Autor:

Miguel Cotto & Saul Canelo Alvarez

Miguel Cotto je prošle subote izgubio WBC-ovu titulu u srednjoj kategoriji. Nakon punih dvanaest rundi Saul Canelo Alvarez je proglašen pobjednikom i Cotto nije zadovoljan načinom na koji su suci ocjenjivali borbu.

Iako većina vjeruje da je Canelo zasluženo pobijedio, ipak razlika u ocjenama sudaca je prevelika. Suci su dali sljedeće ocjene, 119-109, 118-110 i 117-111. Canelo je uspio preokrenuti borbu s uvjerljive zadnje tri runde, ali borba je bila puno izjednačenija nego što to pokazuju konačne ocjene sudaca.

Cotto je uvjeren da je dobio prvih osam rundi i nije mu jasna konačna odluka.

"Kada dominirate osam od dvanaest rundi, ne očekujete ništa manje od pobjede", rekao je Cotto nakon razočaravujućeg poraza.

Stvar je u tome što je Canelo i vidno bio puno veći od Cotta i samim time su njegovi udarci djelovali jače, dok su Cottovi udarci istovremeno djelovali slabije i Alvarez ih je mogao puno lakše apsorbirati. Stoga ostaje otvoreno pitanje tko bi stvarno dobio meč da Canelo nije imao veliku prednost u masi?

Predsjednik Golden Boy Promotionsa Oscar De La Hoya otvoren je za mogući revanš između Cotta i Canela, ali prije nego što donese takvu odluku želi vidjeti koliko je novaca generirao PPV.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI