Cotto i Alvarez prošli vagu, Caballero ostao bez IBF-ovog pojasa (VIDEO)

K1 / Boks 21.11.2015 13:48h Autor:

Screenshot

Sinoć je u Las Vegasu održano vaganje za event kojeg predvodi meč između Miguela Cotta i Saula Alvareza. Oba borca prošla su vagu te su spremna za jedan od najzanimljivijih boksačkih okršaja godine.

Meč koji se održava večeras u Mandalay Bay Areni trebao je biti za WBC-ov naslov u srednjoj kategoriji, ali je organizacija oduzela naslov Cottu te je pojas u igri samo za Meksikanca Alvareza. Sinoć je vaga pokazala 69.6 kilograma za Cotta te 70.3 kilograma za Canela.

Osim njih dvojice, na ovom ćemo eventu imati priliku gledati Takashija Miuru (29-2-2) koji brani WBC-ov pojas u super perolakoj kategoriji protiv Francisca Vargasa (22-0-1). Gullermo Rigondeaux se u ring vraća za borbu protiv Filipinca Driana Francisca, a od ostalih dvoboja još možemo izdvojiti onaj između Randyja Caballera i Leeja Haskinsa. U ovoj je borbi situacija slična onoj u kojoj se našao Miguel Cotto jer je Caballero s 56 kilograma pao na vaganju te izgubio IBF-ov pojas u bantam kategoriji, no isti je i dalje u igri za Haskinsa kojem je vaga pokazala 53.3 kilograma.

Podsjetimo, borba je na Cottov zahtjev dogovorena kao "catchweight", ali je on odbio platiti globu koja je za to bila predviđena. Rezultat toga bilo je oduzimanje pojasa. To nije previše uzdrmalo Portorikanca koji je jednom prilikom izjavio kako u svojoj kući ima dovoljno pojaseva i novca s kojim može kupiti koji god pojas poželi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI