Conor McGregor: Ja ne predstavljam MMA nego sebe, veći sam od cijelog sporta

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.08.2017 20:03h Autor:

Conor McGregor

Iako u medijima meč Conora McGregora i Floyda Mayweathera često prolazi kao duel MMA-a protiv boksa, Irac ne misli tako. On sebe smatra većim od cijelog MMA sporta te kaže kako predstavlja jedino samog sebe.

Nema sumnje kako je u ovom meču ugled boksa na kocki. Floyd Mayweather Jr. je po mnogima najveći ikad, a meč će odraditi protiv MMA borca bez profesionalnog boksačkog iskustva. Svima je jasno koliki bi udarac boksu bio njegov poraz, odnosno kako bi to djelovalo na samu popularnost, ali i integritet sporta. S druge strane, pobjeda McGregora bi nevjerojatno pozitivno djelovala na MMA. Iako, on se ne slaže s time da je predstavnik tog sporta.

“Što se tiče svih priča kako je ovo MMA protiv boksa, moram reći kako sam ja samo svoj čovjek. Tako da, ja ne predstavljam MMA kao sport. Zapravo, osjećam da sam veći i superiorniji od njega. Ja sam došao u Las Vegas predstavljati sebe i UFC kao promociju koja me podržava i zajedno sa mnom organizira ovaj event. U ovome smo zajedno.”

Do sada je McGregor više puta izjavljivao kako sebe samog smatra većim od UFC-a te da on zapravo može diktirati sve odluke promocije. Za to smo do sada više puta imali i dokaze, no ovo je prvi puta da je sebe stavio iznad cijelog sporta kojim se bavi. Ukoliko dođe do pobjede, možda izjavi kako je veći od boksa. S njim se zapravo nikada ne zna, iako moramo priznati da je do sada većinom uspio djelima potvrditi ono što bi izrekao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI