Claressa Shields uništila Christinu Hammer i ujedinila pojaseve srednje kategorije

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.04.2019 08:00h Autor:

Claressa Shields vs. Christina Hammer

U jednom od najvećih mečeva koje je ženski meč do sada ponudio, Claressa Shields uvjerljivo je savladala Christinu Hammer, ujedinivši sve elitne svjetske pojaseve srednje kategorije ženskog profesionalnog boksa.

Sve je bilo spremno za spektakl. Uparene su dvije boksačice koje su imale reference sebe smatrati trenutno najboljom na svijetu. Claressa Shields namjeravala je svojih dvjema zlatnim olimpijskim medaljama dodati i sve svjetske pojaseve, dok je Christina Hammer namjeravala doći do svoje 25 pobjede u jednako toliko nastupa. No, nakon 15 uspješnih obrana svjetske titule, Hammer je uvidjela kako nije isto boriti se u Njemačkoj i u Americi.

24-godišnja Claressa Shields u potpunosti je dominirala ovim ogledom na domaćem terenu. Potvrdila je zašto je do prvog olimpijskog zlata došla sa samo 17 godina te zašto smatra da će uspjeti doći do rezultata koje će se učiniti najvećom u povijesti. Svojim kretanjem je izludjela njemačku boksačicu jednako koliko i munjevitim udarcima koje je pogađala. Shields je uspjela prevariti sve analitičare koji su najavljivali izjednačen meč u kojem će presuditi nijanse. Hammer je zapravo imala tek neke prilike, koje nije uspjela iskoristiti. Nakon deset rundi, po dvojici sudaca pripale su joj dvije, a po jednom tek jedna runda. U pitanju su rudne sa sredine meča, kad se Shields malo opustila, prije nego je ponovno digla tempo i dominirala do kraja meča.

Shields je podigla svoje pojaseve, no tu ne misli stati. Već je najavila namjeru spustiti se u velter kategoriju i napasti Ceciliju Braekhus. Ukoliko se to dogovori, dobit ćemo možda i najveći meč u povijesti ženskog boksa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

UNDISPUTED! GWOAT! Come on!!!!! 😭😂😂😈🦖🦖🦖🦖 #shieldshammer #claressashields #Champ! God I thank you!!!

Objavu dijeli ClaressaGoldenShields!!! (@claressashields)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI