Chocolatito danas pokušava revanširati jedini poraz u karijeri

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.09.2017 10:41h Autor:

Srisaket Sor Rungvisai vs. Roman Gonzalez

Po mnogima najbolji boksač svijeta u ovom trenutku, Roman “Chocolatito” Gonzalez, večeras ispred sebe ima ispit iskupljenja. Tražiti će pobjedu u revanšu protiv Srisaketa Sor Rungvisia, boksača iz Tajlanda koji je prekinuo njegov savršeni niz.

Za fantastičnog 30-godišnjaka iz Nikaragve, ovo je više od običnog meča, nakon onoga što mu se dogodilo u ožujku ove godine. Protiv Rungvisaia je već u prvoj rundi završio na podu, no nakon toga je preuzeo meč. Istina, doživio je udarac koji mu je otvorio ranu na glavi koja je rezultirala krvaranjem tijekom cijelog meča, ali za gotovo 200 točnih udaraca je nadmašio Tajlanđanina i uz to srušio rekord super muha kategorije po broju “power shotsa”. No, to nije bilo dovoljno. Iako su svi relevantni mediji borbu presudili u korist Chocolatita, kartica jednog suca rekla je 113-113, dok su druga dva presudili 114-112 u korist Rungvisaia. Gonzalez je tako došao na pro skor 46-1, čime je izuzetno kontroverznom odlukom ostao bez nule u rubrici poraza.

Chocolatito je bio bijesan i odmah nakon meča je tražio revanš, koji će se danas i dogoditi. Naravno, teško da mu išta može poništiti gorčinu tog poraza, budući da se upravo od njega očekivalo da postane boksač s najdulje zadržanom “nulom” u povijesti boksa. Inače, u pitanju je meč za WBC prvaka super muha kategorije, četvrte kategorije u kojoj je Chocolatito osvajao naslov svjetskog prvaka.

Na jučerašnjem vaganju je Gonzalez izgledao spreman, nabrijan i fokusiran, a takav se činio i u svim izjavama prije meča. Zapravo, već dugo nije imao ovakav motiv prije nekog meča i biti će zanimljivo vidjeti kako će Rungvisai ovog puta odgovoriti na jedan od najagresivnijih “swarm” stilova današnjeg boksa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI