Chisori oduzeta licenca

K1 / Boks 15.03.2012 15:23h Autor:

Dereck Chisora i Vitali Klicko (photo: ibtimes.com)

British Boxing Board of Control (BBBofC) poslao je jasnu poruku o ponašanju Derecka Chisore u Muenchenu prije i nakon meča s Vitalijem Kličkom unatoč njegovim stalnim isprikama.

Chisora je pružio dobar otpor Ukrajincu i trebao se spremati za sljedeći meč. Umjesto toga proglašen je “neprimjerenom osobom” za držanje britanske boksačke licence. Ovom odlukom Chisora bi mogao biti prisiljen boriti se u inozemstvu, tako da je odlazak u Ameriku izgledna opcija.

Chisora ima pravo na žalbu, ali njegova reakcija na oduzimanje dozvole je bila: “Tri slova – MGM. Dolazim” (MGM Grand Arena u Las Vegasu u kojoj se redovno održavaju veliki mečevi, op.a.).

Naravno, dozvolu za nastup tamo trebala bi mu izdati Sportska komisija Nevade, a Chisoru je World Boxing Council već suspendirao na neodređeno vrijeme.

Chisora je na vaganju opalio šamar Vitaliju, prije početka meča u ringu je vodom pljunuo njegova brata Vladimira, a večer je završio tučnjavom s Davidom Hayeom na presici.

Bivši svjetski prvak David Haye službeno je u mirovini i trenutno ne posjeduje dozvolu, pa ga BBBofC ni ne može kazniti.

No, pričalo se da bi se ponovno aktivirao kako bi se borio s Vitalijem Kličkom, pa je BBBofC istaknuo da će se raspravljati i o njegovu ponašanju ako ponovno bude zatražio dozvolu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI