Canelo suspendiran zbog pada na doping testu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 19.04.2018 08:26h Autor:

Saul Alvarez

Slavni boksački šampion Saul Canelo Alvarez je suspendiran od strane Atletske Komisije države Nevadu u trajanju od 6 mjeseci radi pada na doping testu na zabranjenu suspstancu clenbuterol. Alvarez je bio pozitivan na testiranju izvan natjecanja koje je odrađeno u mjesecu veljači, tako da bi se ponovno mogao vratiti u ring najranije u mjesecu kolovozu.

Podsjećamo kako je njegov dugo iščekivani meč protiv Gennadyja Golovkina, koji se trebao održati u svibnju, već otkazan. U ovom trenutku nije jasno kada bi veliki revanš trebali vidjeti, odnosno hoće li on uopće biti ponovno dogovoren. Golovkin će se umjesto s Alvarezom, sada sučeliti s Vanesom Martirosyanom u američkom gradu Carsonu 6. svibnja.

Kako bi ponovno mogao vratiti se u ring, Alvarez će prije povratka morati proći doping test. Podsjećamo kako su Canelo i njegov tim tvrdili da sporna supstanca nije unešena u tijelo s namjerom, nego da se radi o kontaminaciji mesa u Meksiku, koje sadrži zabranjeni clenbuteron u tragovima. Da je to tako, odnosno da je meso u Meksiku i Kini kontaminirano ovom supstancom, potvrđuju i izvještaji Svjetske anti-dopinške agencije (WADA). Baš zato je na početku ovog skandala smatrano da će se Alvarez izvući bez kazne i da bi njegov meč protiv Golovkina mogao ostati netaknut.

No, na koncu je Komisija u Nevadi bila neumoljiva. Odlučili su suspendirati slavnog boksača.

Prvi dvoboj između Alvareza i Golovkina je završio neodlučeno. Sučelili su se u rujnu prošle godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI