Canelo suspendiran do 10. travnja, kad komisija donosi konačnu odluku

K1 / Boks 24.03.2018 13:10h Autor:

Saul Alvarez

Novi preokret dogodio se u slučaju Saula “Canela” Alvareza, kojeg je atletska komisija Nevade privremeno suspendirala do 10. travnja, kada će se održati saslušanje i tek onda će se znati kakva je sudbina meča protiv Gennadya Golovkina.

Ova odluka zapravo će najgore djelovati na Golovkina, koji je jučer izjavio kako smatra da je Canelo namjerno varao, ali da mu to ne smeta te da će mu u meču 5. svibnja dokazati kako je bolji od njega i u takvoj situaciji. No, sigurno neće biti lako trenirati iduća dva tjedna, kada zna da ima suspendiranog protivnika. Canelo je, tijekom boravka u Meksiku, na dva testa bio pozitivan na Clenbuterol. Odmah nakon toga je rekao da je u pitanju kontaminirano meso te je napustio svoju rodnu državu i pripremni kamp preselio u Las Vegas.

Tamo se testirao nekoliko dana kasnije te je test bio negativan, no atletska komisija je danas ipak odlučila povući potez, koji ipak ne znači kako će meč protiv Golovkina biti otkazan. Naime, mnogi smatraju kako je u pitanju samo formalna odluka, da bi se smirile strasti te bi Alvarez 10. travnja trebao biti oslobođen suspenzije. Revanš protiv Golovkina održava se upravo u Las Vegasu pa je tako komisija Nevade zadužena za sve oko tog okršaja.

Alvarez je od početka tvrdio kako nije uzimao ništa, a u prilog mu idu primjeri ranijih doping padova na istu supstancu te upozorenje svjetske antidopinške organizacije (WADA), koja je već ranije upozoravala za slične slučajeva s mesom u Meksiku i Kini. Golovkin to baš i nije uvažio, odnosno rekao je da je sve to dogovorena igra Canelo, zajedno s njegovim promotorom, ali i atletskom komisijom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI