Canelo savladao Chaveza pobijedivši ga u svih 12 rundi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.05.2017 10:37h Autor:

Chavez vs. Canelo (instagram)

Saul ‘Canelo’ Alvarez uvjerljivo je došao do pobjede nad Julio Cezarom Chavezom mlađim apsolutnom dominacijom kroz svih 12 rundi njihovog meča.

Bitka za Meksiko tako je postala jednostrana predstava puno kvalitetnijeg boksača protiv boksača koji je u ringu čak izgledao izgubljen. Čini se kako su u pravu bili svi oni koji su tvrdili da Chavez svoj sjajni skor nije stvorio pravim i ozbiljnim pobjedama, odnosno nad ozbiljnijom konkurencijom, jer u ovom meču nije uspio napraviti baš ništa. A priliku je imao 36 minuta. Dokaz dominacije je rezultat 120-108 kod sva tri suca, odnosno svih 12 rundi pripalo je Canelu.

Štićenik Oscara De La Hoye je dominirao kvalitetnim kretanjem, brzinom, držanjem ritma i serijama unutar kojih sporijem protivniku nije dozvolio priliku za kontru. I tako kroz svih 12 rundi. Dojam je da je on tako mogao boksati još jedan cijeli meč, dok je Chavez jedva dočekao kraj meča koji se može opisati kao čisto deklasiranje. Nažalost po fanove, ovo nije bio meč kakav su očekivali te se može reći kako su i oni jedva dočekali kraj ovog mučenja jednog boksača od strane drugog. Ne smijemo ipak zanemariti činjenicu da je Chavez u ovom meču bio podosta potrošen skidanjem kilograma, no teško je procijeniti da li bi išta bilo drugačije i da se borio na svojoj standardnoj težini.

Canelu se može zamjeriti što je odlučio do kraja odraditi meč čistom kontrolom, bez ikakve namjere da ga pokuša završiti. To je frustriralo baš sve u dvoranu, uključujući i njegovog protivnika, no ovdje je bila bitna samo pobjeda i Canelo je to ostvario. Na kraju, ovo nije meč o kojem će se neko vrijeme pričati, štoviše već do kraja dana će prestati biti tema i boksački svijet krenuti će dalje, prema nekim novim obećavajućim mečevima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI