Canelo negativan na posljednjem testiranju

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.03.2018 12:49h Autor:

Saul Canelo Alvarez

Prije nekoliko dana boksačku je javnost šokirala vijest po kojoj je Saul Canelo Alvarez pao na doping testu i to dva mjeseca uoči njegovog velikog revanša s Gennadyjem Golovkinom. Meksička zvijezda bila je pozitivna na supstancu Clenbuterol, a njegov je tim opravdanje odmah pronašao u kontaminiranom mesu te kao dokaz u prilog njegovoj nevinosti pridodao i to da se radilo o testiranjima za koje se on sam volonterski prijavio.

Testovi na koje je Canelo bio pozitivan provedeni su od strane VADA-e 17. i 20. veljače, a ista antidopinška agencija ponovila je testiranje 2. ožujka i ti su nalazi bili negativni, javlja RingTV. To je svakako dobra vijest, ali ne i vijest poništava rezultate ranijih testiranja jer se Clenbuterol u tijelu osobe ne može zadržati dugo nakon što ga ista prestane unositi.

VADA je već najavila da će Canela konstantno testirati kako bi se uvjerili da više ne koristi zabranjenu supstancu, a Atletska komisija države Nevade će i dalje provoditi istragu o pozitivnim testovima te bi svoju konačnu presudu uskoro trebala podijeliti s javnošću.

Podsjetimo, na istu je supstancu već bila pozitivna poveća grupa meksičkih sportaša, a dio njih je i uspio dokazati nevinost, odnosno svaliti krivnju na konzumaciju kontaminiranog mesa. Hoće li to biti i slučaj sada i hoće li se meč s GGG-om zakazan za 5. svibnja zaista održati, trebali bi saznati u danima koji dolaze.

WBC i WBA stale iza Canela: “Nije kriv!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI