Canelo i Khan točni na 70 kilograma, poznato koliko će koji večeras zaraditi (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.05.2016 10:42h Autor:

Saul Alvarez i Amir Khan

Saul ‘Canelo’ Alvarez i Amir Khan uspješno su odradili vaganje za svoju današnju borbu, u kojoj je ulog pojas svjetskog WBC i The Ring prvaka u srednjoj kategoriji.

Zanimljivost je kako su WBC i The Ring pristali na jednak kompromis kao što je bilo u slučaju meča Canela Alvareza i Miguela Cotta. Naime, iako je riječ o pojasu srednje kategorije, odnosno 72.5 kilograma, dogovorena je granica na 70, s tim da pojasevi i dalje ostaju u igri.

Alvarez (46-1-1) i Khan (31-3) su obojica izvagali točno 70 kilograma, koliko je bilo potrebno te je sve spremno za njihov današnji meč u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Podsjećamo, Khan je za ovu priliku otišao čak dvije kategorije iznad veltera, kategorije u kojoj nastupa posljednjih godina.

Inače, poznato je i koliko će koji boksač zaraditi samim nastupom u ovom meču. Alvarezu, koji je nakon umirovljenja Floyda Mayweathera, pripao naslov “PPV kralja” će uprihoditi tri i pol milijuna dolara, dok ni Khan neće ostati nezadovoljan, upisati će zaradu u iznosu dva milijuna dolara. Naravno, ove vam se cifre čine male, pa ćemo vam otkriti u čemu je tajna. Ovo je fiksna cifra bez PPV prodaje, od koje se očekuje veliki uspjeh te se procjenjuje da bi Khan mogao raditi 13 milijuna dolara, a Alvarez možda i dvostruko više. Naravno, veliki dio kolača pripasti će i promotoru Oscaru De La Hoyi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI