Canelo i Golovkin odradili prva vaganja točno mjesec dana prije meča

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.08.2018 15:27h Autor:

Gennady Golovkin i Canelo Alvarez

Saul Alvarez i Gennady Golovkin odradili su vaganje mjesec dana prije meča za titulu prvaka, kao što nalaže WBC, jedna od federacija za čiju će titulu 15. rujna boksati.

Po pravilima WBC-a, boksači koji će nastupati za njihovu titulu moraju se pridržavati pravila da mjesec dana prije meča ne smiju imati deset posto više od maksimalne težine koju će morati imati na službenom vaganju. Ona za srednju kategoriju iznosi 160lbs/72.5 kilograma, što bi značilo da Canelo i Golovkin nisu smjeli težini više od 176 lbs/80kg. I obojica su zadovoljili propise.

Meksikancu, koji je inače četiri centimetra niži od Golovkina, vaga je pokazala 167.4lbs/75.9kg, dok je Golovkin bio nešto teži. Njemu je vaga pokazala 168.3lbs, odnosno 76.3kg. To samo znači kako su obojica daleko unutar normi te nam samo pokazuje kolika je zapravo razlika između skidanja kilograma u boksu i MMA-u. Ova dvojica će vjerojatno već u tjedan borbe ući s možda kilogram ili dva preko granice. MMA borci toliko znaju skidati u posljednjih pola sata prije nego moraju stati na vagu.

Što se tiče ovog velikog revanša, on je na rasporedu 15. rujna u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI