Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Canelo i GGG kontrolno izvagani tjedan dana prije meča | Fight Site

Canelo i GGG kontrolno izvagani tjedan dana prije meča

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.09.2018 19:01h Autor:

Saul Alvarez

Tjedan dana prije nego će ući po drugi puta u ring, Saul Alvarez i Gennady Golovkin kontrolno su se izvagali po naputku WBC-a, a obojica su tek nešto sitno iznad granice od 72.5 kilograma, na kojoj će morati biti u petak.

Borci su prema pravili morali WBC-u javiti svoje težine tjedan dana prije nego će ući u ring, odnosno morali su im poslati snimku vaganja na kojoj se vidi situacija. Obojica su to odradili, ali su se isto tako odlučili pohvaliti svojim rezultatima putem društvenih mreža. I zanimljivo je vidjeti kako u ovom slučaju, ali kao i u većini boksačkih mečeva, neće biti rezanja kilograma, nego će preostalo višak skinuti lako skinuti do petka.

Canelo Alvarez izvagao je točno 74 kilograma, dok je vaga njegovog pet centimetara višeg protivnika pokazala nezamjetnih 250 grama više. Lako se da zaključiti kako bi obojici na vagi mogli biti i ispod 72.5, koliko pravila srednje kategorije nalažu te se isto tako lako može zaključiti da će u ringu biti približno jednake težine. Uostalom, rezanjem prevelikog broja kilograma se u ovakvom meču, gdje je 12 rundi visokog tempa i više nego realna opcija, puno više može izgubiti nego dobiti. Obojica udaraju dovoljno jako da malo prednost u kilogramima ne bi predstavljala faktor.

Boksački fanovi s nestrpljenjem očekuju meč, a zanimljivo je kako se održava točno 364 dana nakon prvog okršaja, koji je ponudi sjajnu borbu, ali i kontroverzni epilog. Nećemo sada o njemu, uostalom dovoljno je o tome napisano. Za samo pet dana je ispred nas novo poglavlje i iskreno se nadamo kako će se ovog puta nakon meča pričati samo o fenomenalnom boksu kojeg će pružiti dva ponajbolja borca svijeta u ovom trenutku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI