Canelo i Chavez imaju ludu klauzulu o kazni za premašivanje propisane težine

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.05.2017 20:02h Autor:

Canelo vs. Chavez

Iz boksa dolazi prvi striktni postupak kojim se pokušava riješiti problem premašivanja granice kilograma boraca. Naime, u slučaju pada na vaganju, Saul ‘Canelo’ Alvarez i Julio Cesar Chavez Jr. će za svakih 450 grama koje premaše propisani težinu ostati bez milijun dolara sa svog honorara.

Još je vrlo malo vremena ostalo do vaganja za meč između Canela Alvareza i Julia Cesara Chaveza koji će se održati ovog vikenda. Ipak, za pretpostaviti je kako će oba sudionika “Bitke za Meksiko” biti točni kada stanu na skalu, ponajviše zbog globe koja bi uslijedila u slučaju premašivanje propisane težine.

Meč je dogovoren u međukategoriji do 74.6 kilograma (164.5 lbs), a za svaku funtu (450 grama) viška, borac će ostati bez milijun dolara od honorara koji bi mu trebao pripasti. Naravno, ta je klauzula prije svega dogovorena zbog Chaveza, koji je inače krupniji borac i koji se do sada borio u težim divizijama od Canela.

Informacije govore kako su se oba borca probudili s već gotovo zadovoljenim težinama, no ovaj podatak je svakako vrlo zanimljiv upravo zbog toga kako je novac najbolja motivacija za jako puno stvari u životu. Možda bi tako velike svote trebale biti upotrijebljene i u nekim drugim borilačkim sportovima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI