Canelo Alvarez potpisao financijski najvrjedniji ugovor u povijesti sporta!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.10.2018 19:25h Autor:

Saul Alvarez

Saul “Canelo” Alvarez potpisao je ugovor sa streaming servisom DAZN, čija ukupna svota postaje najveća ugovorena svota u povijesti profesionalnog sporta.

DAZN je u posljednje vrijeme velikim koracima zakoračio u borilački sport. Naime, ova streaming PPV platforma potpisala je ekskluzivni ugovor s Eddiem Hearnom, odnosno njegovim “Matchroom Boxingom”, a nedavno je došlo i dogovora buduće suradnje s Bellatorom. Ipak, ovo što su napravili sada je njihov uvjerljivo najveći posao.

Naime, potpisali su ugovor s trenutno najvećim boksačkim PPV imenom, Saulom “Canelom” Alvarezom. Meksikanac je nedavno ostao bez TV ugovora, nakon što se HBO odlučio povuči iz boksa. DAZN je to iskoristio i s njim je potpisao ugovor vrijedan 365 milijuna dolara, a odnosi se na pet godina tj. 11 mečeva u tom razdoblju, na koje će imati ekskluzivna prava. Njegov prvi meč na DAZN-u je već ugovoren. U pitanju je okršaj ugovoren za 15. prosinca, kada će se u Madison Square Gardenu boriti protiv Rockya Fieldinga.

Ono što je najvažnije je činjenica da Canelo izlazi iz PPV-a, odnosno njegovi mečevi više neće biti pojedinačno prodavani. Biti će emitirani putem servisa čije usluge koštaju deset dolara mjesečno, za koje korisnici dobivaju sav raspoloživi DAZN sadržaj. Ovo je svakako velika stvar za borilački sport, gdje su fanovi već “siti” PPV-a te istu platformu smatraju zapravo najvećim zlom koje je zadesilo borilački sport.

“Ovo je sve rezultat mog napornog rada. No, najvažnija stvar bila je osigurati mojim fanovima priliku da me gledaju, a da ne moraju plaćati 70 ili 80 dolara za jedan meč putem PPV platforme. To je najvažnije u ovoj priči, puno važnije od toga koliko sam ja plaćen”, rekao je Canelo nakon potpisa ugovora.

DAZN je britanska tvrtka sa sjedištem u Londonu, koja je u SAD-u počela poslovati prošlog mjeseca, a odmah u startu su odlučili pokazati zube ostalim dobavljačima sportskog sadržaja. Ovaj poslovni potez svakako bi im mogao biti pravi korak prema dobivanju što većeg broja pretplatnika.

Najvrjedniji sportski ugovor do sada bio je onaj baseball zvijezde Giancarla Stantona, koji je 2013. godine potpisao ugovor s Miami Marlinsima ukupne vrijednosti 325 milijuna dolara. No, u pitanju je ugovor potpisan na čak 13 godina. Canelo će u samo pet godina zaraditi 40 milijuna više.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI