Callum Smith i George Groves večeras zatvaraju prvu sezonu Svjetske serije (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.09.2018 17:32h Autor:

Callum Smith i George Groves

Večeras će se napokon održati posljednji meč prve sezone World Boxing Super Series turnira, odnosno finale super srednje kategorije između Georgea Grovesa i Calluma Smitha.

Groves i Smith bili su inače dva najbolje postavljena boksača super srednje kategorije u turniru, a svoje mjesto u finalu osigurali su pobjedama ostvarenim još u veljači. Ozljede su ono što je dovelo do toga da će se finale održati tek sada, s IBO i WBA pojasima kao ulogom, uz glavu nagradu turnira, Muhammad Ali trofej.

30-godišnji Groves (28-3, 20 KO) unio je u turnir ono najvrjednije, odnosno spomenuti WBA pojas bio je u njegovom vlasništvu te još uvijek je, no mogao bi bez njega ostati na posljednjoj stepenici, ukoliko danas ne uspije savladati svog sunarodnjaka, dvije godine mlađeg Calluma Smitha (24-0, 17 KO). Smith je inače dio poznate boksačke obitelji te su njegova tri brata također poznati i uspješni boksači.

Do svog mjesta u finalu Groves je došao prvobitno nokautom savladavši Jamiea Coxa, da bi onda u “finalu prije finala” savladao Chrisa Eubanka Jr. Smith je otvorio pobjedom odlukom nad Erikom Skoglundom, a onda je odlukom savladao i Niekya Holzkena, koji je u turnir ušao umjesto ozlijeđenog Jurgena Braehmera.

Meč se večeras održati u gradu Džeda, u Saudijskoj Arabiji. Groves je na vaganju imao 200 grama više od svog devet centimetara višeg protivnika.

Završetkom prve sezone, gdje je već slavio Oleksandr Usyk osvajanjem turnira lakoteške kategorije, sve će biti spremno za početak druge, u kojoj će biti uključena čak tri kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI