Buakaw se borio za 200 dolara i živio u sobi s dvojicom

K1 / Boks 13.03.2012 09:43h Autor:

Buakaw Por Pramuk

Najpoznatiji tajlandski borac Buakaw napokon je progovorio o svojim problemima s Por Pramuk Gymom.

29-ogodišnjak je nestao iz svog kampa prije par tjedana, a jučer se pojavio na tajlandskoj televiziji i dao intervju u kojem govori o zlostavljanju koje je trpio u Por Pramuk dvorani.

Dvostruki K-1 World Max prvak u šokantnom je razgovoru otkrio da se želio povući 2009., ali mu Por Pramuk nije dozvolio. Na Tajlandu dvorane odgajaju borce od rane mladosti i ovakvi slučajevi nisu česti, jer većina boraca s ponosom predstavlja dvoranu koja se brine o njima i nakon što završe karijeru.

No, Buakaw je, u principu, u vlasništvu Por Pramuk Gyma i mnogi mladi tajlandski borci se doslovno kupuju.

U videu koji možete vidjeti ispod teksta, iako nema prijevoda, vidi se da je Buakaw uplašen. Rekao je da se želio povući 2009., malo izlaziti i uživati u životu, ali mu Por Pramuk nije dopustio. Dodao je da su mu radili probleme i prisilili ga da trenira još više i da prihvaća sve što mu se nametne.

Tijekom intervjua insinuirano je de su Buakawu prijetili, a on iako je globalna zvijezda, živio je u dvorani u sobi s još dvojicom boraca.

Na pitanja o novcu Buakaw je izbjegavao odgovore, umjesto toga govorio je da se cijelo ovo vrijeme borio s ozljedama.

Poznato je da Por Pramuk uzima ogroman dio Buakawove zarade, a najpoznatija je glasina da je od nagrade za osvajanje K-1 World Maxa od milijun yena ( oko 12 tisuća dolara) dobio samo 200 dolara.

Buakaw je izjavio da planira napraviti pauzu i odmoriti se od svega.

Evo dijela intervjua. S Buakawom je bio njegov trener Saichol Tamarong:

“Želio bih se ispričati svojim navijačima i Tajlanđanima koji me slijede i podržavaju. Zahvaljujem se starijem Pramuku zato što je oduvijek pazio na mene. Nestao sam zbog psihičkih problema koje imam od 2009.”

– Jeste li bili zlostavljani?

“Jesam, pogotovo otkako su promijenili šefa Por Pramuk kampa.

– Novi vođa je Gum Nun Uh?

“Da. U posljednje dvije-tri godine stalno se javljaju isti problemi i odlučio sam napustiti Por Pramuk kamp bez riječi. Trening je u redu, ali povrijedili su mi dušu vrijeđajući me. Bio sam pošten i vrijedan, a oni su mi stalno govorili: siti smo te, stalno radiš nevolje, beskoristan si. To je trajalo godinama.”

– Gdje ste bili ovo vrijeme?

“Živio sam na mjestu na kojem me nitko ne može pronaći i osjećao sam se sjajno”.

– Vaš trener Saichol također je otišao?

“Da. Otišli smo skupa.”

– Jeste sigurni da vas nitko nije vidio?

“Da. Nikad ne napuštam kuću. Boravim samo u sobi.”

– Razmišljali ste o povlačenju 2009.  Je li to i dalje vaš plan?

“Patio sam i želio sam se povući. Sada ne razmišljam o završetku karijere. Želim se samo pobrinuti za sebe i oporaviti mentalno i fizički. Nemam planove za ništa drugo.”

– Želite li i dalje biti Buakaw Por Pramuk?

“U dubini srca želim biti Buakaw Por Pramuk i obaviti svoju dužnost, ali bio sam pod stresom i potreban mi je oporavak. Mislim da se neću vraćati tamo. Više od svega želim se pobrinuti za sebe.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI