“Buakaw bi mogao promijeniti ime i boriti se u inozemstvu”

K1 / Boks 03.06.2012 07:29h Autor:

Buakaw vs. Dzhabar Askerov (photo: Muaythaicombat.it)

Zasad još uvijek nema ni traga ni glasa Buakawu Banchameku nakon što je sudjelovao na neuspješnim pregovorima s čelnicima svog bivšeg kluba Por Pramuk Gyma te zbog toga najavio kraj karijere. Oglasio se zato Pramuk Rojanathan.

Jedan od čelnika bivšeg kluba Buakawa zabrinut je da bi jedan od najboljih svjetskih thai boksača mogao nastupiti u inozemstvu pod drugim imenom i nije siguran može li ga u tome spriječiti.

Pramuk je naložio svojim odvjetnicima da ispitaju sve pravne mogućnost mogu li mu zabraniti i borbe van Tajlanda, a također je i najavio da će iznimno detaljno pratiti karijeru Buakawa kako im ne bi slučajno promaknula neka njegova eventualna borba u inozemstvu.

U slučaju da se to dogodi, najavili su novu tužbu protiv njega.

U medijima je također objavljen i nacrt ugovora koji je Buakawu bio ponuđen na potpisivanje, kao i ugovor koji je potpisao s Por Pramukom Gymom prije 13 godina. U ugovoru potpisanom 1999. godine stajalo je da sav novac zarađen ostalim aktivnostima u potpuno pripada borcu, dok bi se prema novom ugovoru i ta zarada dijelila 75-25 i to je ono što borac odbija prihvatiti, iako po novom ugovoru njemu pripada veći postotak od novca za meč, negoli je to prije bio slučaj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI