Broner i Vargas odradili neodlučeno, Gervonta Davis i Jermall Charlo nokautirali protivnike! (VIDEO)

K1 / Boks 22.04.2018 14:14h Autor:

Vargas vs. Broner

Adrian Broner i Jessie Vargas odradili su meč bez pobjednika na borilačkom spektaklu održanom sinoć u Brooklynu. U drugoj borbi programa, Gervonta Davis je došao do pobjede protiv Jesusa Cuellera, a Jesus Charlo je savladao Huga Centena.

Meč Bronera i Vargasa primjer je meča gdje jedan borac otvori jako dobro i agresivno, da bi kroz runde padao i prepuštao protivniku inicijativu. Taj je ovog puta bio Vargas, koji je žestoko krenuo, bacao je savršene kombinacije i nije dopuštao Broneru da napravi išta konkretno u prve dvije runde. Treću rundu Broner se malo diže, no Vargas i dalje pogađa više udaraca. Posebno dobro Vargas izgleda u četvrtoj rundi, kada neprestano napada i činilo se da je Broner u velikim problemima, no na kraju se ipak izvukao iz njih.

Takav žestok start ipak nije mogao bez da rezultira umorom Vargasa i peta runda prva je u kojoj Broner preuzima inicijativu. Nakon tog kratkog odmora, već u idućoj je rundi Vargas ponovno jednako aktivan, iako više ne s takvim intenzitetom kao u početku meča. Dobio se dojam kako se Broner napokon počeo osjećati opušteno te je njegov boks počeo podsjećati na izdanja iz dana kada su ga smatrali jednim od najvećih svjetskih potencijala. Takvo izdanje Bronera donosi nekoliko vrlo uzbudljivih rundi, a u prilog mu je išlo i to što je Vargas vidno usporavao. Prije posljednjih rundi meča, Vargasov kut je smatrao kako imaju prednost, dok je Bronerov kut smatrao da im trebaju te dvije runde za pobjedu. I tu je također viđeno akcije te je teško presuditi tko je bio bolji. Što se tiče samog meča, nekako je bolji objektivni dojam ostavio Vargas, zahvaljujući uvodu meča, no Broner je svakako kasnije pokazao da ima čime odgovoriti. Dva suca na kraju su presudila 114-114, dok je jedan rezultatom 115-113 dao pobjedu Broneru, no to mu nije bilo dovoljno i meč je završio neodlučen.

Na istom programu održana su još dva bitna meča. Gervonta Davis je došao do skora 20-0, nokautiravši Jesusa Cuellara u trećoj rundi, čime je osvojio WBA titulu super perolake kategorije, dok je Jermall Charlo zaustavio Huga Centena već na samom početku druge runde. On je time postao službeno prvi izazivač Gennadya Golovkina po IBF-u, koji je većiz kojeg dolaze informacije kako će uvjetovati taj meč već ovog ljeta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI