Briljantni Golovkin savladao Lemieuxa tehničkim nokautom u osmoj rundi (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.10.2015 10:23h Autor:

Gennady Golovkin

Gennady Golovkin nastavlja sa svojim nevjerojatnim nizom, a nova žrtva je David Lemieux, kojeg je GGG doslovno uništio te mu preoteo IBF pojas, dodavši ga pokraj svoja tri dosadašnja. Sve je završilo u osmoj rundi, kad je sudac odlučio kako je Kanađanin primio dovoljno batina.

Znajući kakvu kvalitetu i kakav postotak nokauta oba borca posjeduju, mnogi su očekivali otvoren tučnjavu od prve sekunde, no Golovkin je ipak previše inteligentan borac da bi tako što dozvolio. Od početka je uhvatio ritam koji mu odgovara te prednjim direktom u potpunosti kontrolirao svog protivnika, usput pronalazeći mjesta za kombinacije, kojim je dolazio do vrijednih udaraca, koji je malo po malo "kidao" svog protivnika.

Tako su prve tri runde prošle u kontroli, gdje Lemieux nije imao pravog odgovora, a može se reći kako je prvi pravi udarac plasirao u četvrtoj rundi, kad je Golovkin ipak primio najjači Lemieuxov udarac, lijevi kroše, no bez previše šteta. Ipak, to je dalo hrabrosti Lemieuxu, koji je otvorenije krenuo. Mora se priznati kako je Golovkin kad primio neke ozbiljne udarce, ali na svaki od njih je uzvratio još brutalnijom kombinacijom.

Lemieuxu se prvi puta brojalo krajem pete runde. Golovkin je kombinaciju završio krošeom u jetru, nakon čega Lemieux pravi par koraka u nazad te pada na koljena. Golovkin ga i u tom trenutku pogađa, no nije bilo kazne za njega, budući da je sve bilo u žaru borbe. Došlo je do brojanja, ali budući da je bilo samo desetak sekundi do kraja runde, nije došlo do nokauta.

Šesta runda se nastavila jednakom dominacijom Golovkina, kao i sedma, gdje je već bio potpuno u ofenzivnom modu, s ciljem da završi meč. U osmu rundu je ušao sa samo 40 pogođenih udaraca manje nego što mu je rekord karijere, ali srušiti ga ipak nije uspio. Nakon nešto više od minute demoliranja Lemieuxa, sudac je odlučio kako je dosta te je prekinuo meč, a Golovkin je došao do pobjede tehničkim nokautom.

Ovo je još jedan nevjerojatan meč Gennadya Golovkina, koji je u potpunosti iskoristio priliku svog prvog PPV-a na HBO-u, kao i rasprodanog Madison Square Gardena, u kojem se nalazilo preko 20.000 ljudi. Osim toga, savladao je po mnogima najtežeg protivnika do sada, koji je doslovno pao bez ispaljenog metka. Ovim je Kazahstanac na skoru 34-0, uz 31 pobjedu nokautom, a Lemieuxu je možda mala utjeha što su samo dva borca izdržala dulje od njega u ringu s nevjerojatnim GGG-om.

Vjerujemo kako sad tek možemo očekivati prave mečeve za Golovkina, jer ovo je bio njegov ispit može li uči u sferu boksačkog superstara. Čini se kako ga je položio s ocjenom izvrstan!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI