Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Briedis pametnom taktikom savladao Pereza i izborio meč protiv Usyka | Fight Site

Briedis pametnom taktikom savladao Pereza i izborio meč protiv Usyka

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.10.2017 10:23h Autor:

Briedis vs. Perez

Pred fantastičnom atmosferom u glavnom gradu Latvije, Mairis Briedis savladao je Mikea Pereza, ostao i dalje neporažen te je došao do polufinala World Boxing Super Series turnira, gdje će se susresti s Oleksandrom Usykom.

Riga je nabrijana dočekala svoju zvijezdu, svog najboljeg boksača, svog svjetskog prvaka, a ovaj im je vratio svojom najvećom pobjedom u dosadašnjoj karijeri. Mike Perez bio je ozbiljan protivnik i svakako protivnik koji je imao svoje prilike, ali Latvijac je i dalje zadržao svoj pojas u vlasništvu, kojem će početkom iduće godine probati pridružiti još jednog, onog kojeg drži Oleksandr Usyk.

Meč zapravo nije bio cijelo vrijeme gledljiv, za što je ponajviše zaslužna fizička razlika između ova dva borca. Perez je zbog kraćih ekstremiteta morao ići na skraćivanje distance, što je je Briedis većinom rješavao hvatanjem i klinčom, a onda je tu dolazi do podosta “dirty boxinga”, ali i udaranja glavom. Zbog jednog takvog je Perezu oduzet bod u trećoj rundi.

Perez je svoje najbolje udarce potrošio u početku ovog meča i dojam je kako je padao kako se bližio kraj. Briedis je bio borac bolje kondicije, koji je posebno dobro kontrolirao situaciju direktima. Ipak, i on je zaradio jedan kazneni bod, kada je u desetoj rundi protivnika udario ispod pojasa. Kraj meča dočekan je kroz napade Pereza, koji je znao da gubi na bodove, ali i pametno eskiviranje Latvijca.

Sudačke kartice na kraju su pokazale 116-110, 115-111 i 114-112 u korist Briedisa, koji tako dolazi korak bliže osvajanju sva četiri pojasa lakoteške kategorije, no sada mu slijedi najteži mogući ispit, sudar s Oleksandrom Usyk. On će se održati početkom iduće godine, a pretpostavlja se kako će boksače ugostiti neki od njemačkih gradova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI