Brähmer i Brant danas zatvaraju prvo kolo svjetske boksačke serije (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.10.2017 10:30h Autor:

Brähmer vs. Brant

World Boxing Super Series došao je do posljednjeg meča svog prvog kola, ujedno i posljednjem četvrtfinalnog meča super srednje kategorije, u kojem se sastaju Jurgen Brähmer i Rob Brant.

Glavni meč programa na kojem se održava duel Filipa Hrgovića i Pavela Soura je vrlo zanimljiv meč između legendarnog njemačkog veterana i jedinog američkog boksača na turniru super srednje kategorije, talentiranog i do sada neporaženog, 27-godišnjeg Roberta Branta.

39-godišnji Brähmer (48-3, 35K O) je bio pred mirovinom kada mu je došao poziv za ovaj turnir i ovo će mu biti prvi meč u ovoj godini. Prije 13 mjeseci je poražen prekidom prvi put u karijeri, od Nathana Cleverlya, čime je ostao bez naslova WBA prvaka poluteške kategorije, ali je ujedno i prekinut njegov niz od 17 pobjeda, uključujući šest obrana spomenute titule. Legendarni Nijemac je ipak odlučio još jednom pokušati doći na vrh putem ovog turnira, gdje je bio postavljen za četvrtog nositelja te nije imao pravo izbora protivnika, odnosno dopao ga je onaj preostali nakon što su prve trojica odradili odabir.

O svom protivniku Brähmer sigurno nije uspio saznati koliko bi htio. 27-godišnji Brant (22-0, 15 KO) je neporažen u dosadašnjoj karijeri, no isto tako se mora priznati da nije boksao protiv elitne konkurencije. Dovoljno je reći kako niti jedan njegov protivnik nema svoju wikipedia stranicu, dok nam Boxrec govori kako su u pitanju prosječni boksači, borilačkim rječnikom prolaznici. Ipak, ono što upozorava je činjenica kako je Brant svojih devet od posljednjih deset pobjeda ostvario nokautom, nakon što mu to nije bio čest slučaj u početku karijere. Do sada se borio jednu diviziju niže, odnosno u srednjoj kategoriji, gdje se nalazi na 27. mjestu na svijetu po BoxRecu.

Ono što Nijemcu svakako ide u prilog je činjenica da su do sada svih sedam nositelja ostvarili pobjede, od toga čak petorica nokautom. Jedan od dvojica koji su do pobjede došli odlukom je Callum Smith, britanski boksač koji svog idućeg suparnika čeka upravo u ovom meču.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI