Borbe golih šaka dobile dozvolu u SAD-u: Na prvom eventu nastupaju Ricco Rodriguez, Bobby Gunn…

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.04.2018 10:28h Autor:

Screenshot

Borbe golih šaka ili originalno “Bare Knuckle FC” stižu u SAD! Velika je to vijest koja se u utorak pojavila u američkim medijima s obzirom da do sada takav borilački sport, koji se recimo upražnjava redovito u Velikoj Britaniji, nije bio dopušten.

No, prva američka država koja je odlučila dopustiti “bare knuckle” jest Wyoming. Promotor Bare Knuckle FC-a Dave Feldman je otkrio kako će se prva priredba održati već 2. lipnja u Cheyennu (država Wyoming), a sadržavat će popis borbi na kojem će biti mnogi bivši UFC i Bellator borci i još uvijek aktivni profesionalni boksači.

“Istina je, bit će to prve legalne i regulirane borbe golih šaka u SAD-u još od 1889.”, izjavio je Feldman za MMAFighting te je dodao da će popis borbi prvog eventa sadržavati imena poput prvaka Bobbyja Gunna, bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza, i poznatih boraca poput Joea Riggsa, Mauricea Jacksona, Erica Prindlea…

Riggs, Jackson, Rodrigueze i DJ Linderman će biti dio turnira četvorice koji će se te večeri održati na prvoj priredbi.

Feldman je otkrio i kako već neko vrijeme pokušavaju legalizirati ovakve borbe u SAD-u, no do sada ih je odbilo čak 28 saveznih država. 29. je popustila. On i njegova organizacija tvrde da su ovakve borbe sigurnije od onih s rukavicama, a svoju teoriju zasnivaju na tome da su rukavice tu da bi štitile šake, a ne glave boksača.

“To nije samo sjajna ideja, to je sigurnije za borce. Jedna od tih komisija je shvatila što su činjenice”, smatra Feldman.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI