Boksački šok godine: Eleider Alvarez nokautirao Sergeya Kovaleva (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.08.2018 09:08h Autor:

Alvarez vs. Kovalev

Kolumbijac Eleider Alvarez novi je WBO prvak poluteške kategorije, nakon što je boksaški svijet šokirao pobjedom nokautom u sedmoj rundi protiv Sergeya Kovaleva.

Iako je Alvarez (24-0, 12 KO) u ovaj meč ušao bez poraza, bio je podosta veliki autsajder. Pobjede nad Lucianom Buteom i Jeanom Pascalom, koje su mu donijele ovu priliku, nisu impresionirale boksačku javnost i očekivala se još jedan pobjeda Kovaleva, nakon koje bi trebao krenuti po ostale pojaseve u ovoj kategoriji. Ipak, dogodilo se suprotno zahvaljujući sjajnoj izvedbi Kolumbijca, koji je odabrao pravi trenutak za napasti i odvesti borbu u svoju korist.

Kovalev (32-3-1, 28 KO) je u ovaj meč ušao u svom stilu. Kretao se prema naprijed, napadao je i činilo se kako ima kontrolu nad situacijom. 34-godišnji izazivač dobro je kontrirao, no ništa to nije izgledao dovoljno opasno za čvrstu bradu po kakvoj je Rus poznat. Ipak, i ta brada mora jednom otkazati poslušnost, a to se dogodilo unutar posljednje minute sedme runde. Alvarez je uspio provući snažni desni kroše, kojim Kovaleva šalje na stražnjicu. Ovaj se brzo ustaje svjestan toga što se dogodilo, a nakon sudačkog odbrojavanja bira izuzetno lošu taktiku.

Umjesto da je prihvatio kako je izgubio rundu te da istu mirno privede kraju, svjestan kako posjeduje bodovnu prednost, Kovalev se upustio u žestoke razmjene s protivnikom koji je upravo osjetio krv. Nije dugo prošlog do novog udarca koji vodi do brojanja, ali niti to nije navelo Kovaleva da promijeni taktiku. Još je jednom ušao u otvoren okršaj, a to dovodi do još jednog slanja na pod, nakon čega sudac odlučuje prekinuti meč. Do kraja sedme runde ostalo je tek 15 sekundi.

Alvarez je zapravo jako dobro pročitao boks Sergeya Kovaleva, posebno činjenicu kako se gasi sredinom meča i da te runde koristi za smanjenje tempa i vraćanje snage za završnicu. To se posebno dobro moglo vidjeti u oba meča protiv Andre Warda. Alvarez je bio svjestan kako ipak udara jače od Warda i to je prezentirao. Bio je to zapravo jedini način na koji može savladao dosadašnjeg WBO prvaka i u tome je uspio. Obojici boksača svaka čast na jednom vrlo zanimljivom i zabavnom meču koji su nam priuštili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI