Boksački analitičar: Mayweather se neće umiroviti, mogao bi se boriti protiv žene u sljedećem meču

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.09.2017 12:17h Autor:

Lindsay McCormick i Floyd Mayweather

Malo tko vjeruje da će Floyd Mayweather ostati u mirovini nakon što je pobijedio Conora McGregora 26. kolovoza u Las Vegasu te je i konačno objesio rukavice o klin. Njegov otac je već izjavio “da se nada da će Floyd održati svoju riječ”, no niti sam nije siguran u njegove riječi jer je svjestan koliko njegov sin voli novac. A navodno je protiv McGregora zaradio oko 300 milijuna.

Niti drugi eminentni boksački analitičari nisu sigurni u “umirovljenog Floyda”. Pa je tako Jim Lampley, poznati analitičar HBO boxing tima, izjavio da očekuje novi povratak Mayweathera. Tvrdi da nije gledao njegov meč protiv McGregora što ne čudi jer je dvoboj za dio boksačke zajednice bio “sportska blasfemija” koju valja izbjegavati.

“Nisam pogledao taj meč. Vidio sam samo kraj, to je sve što sam vidio. I pogledao sam CompuBox brojke, što mi je bilo dovoljno da shvatim što se događalo u meču. Vjerujem da je Floyd odradio brilijantan posao u tom dvoboju, pametno prepuštajući Conoru nekoliko rundi kako bi MMA fanovi imali nešto opipljivo za komentiranje. Bio sam iznenađen količinom boksačkih stručnjaka koji su povjerovali u priču da će se Floyd i zaista umiroviti”, izjavio je Lampley za BoxingScene.com te je dodao:

“Zašto bi se umirovio kada može tako lako zarađivati toliki novac? Žašto se ne bi borio protiv žene u sljedećem meču? Mislim da na razne načine može zaraditi novac. Očekujem da će to nastaviti raditi.”

Kao i većina boksačkih analitičara, za njega pravi meč godine tek slijedi. Radi se dakako o dvoboju Alvarez vs. Golovkin…

“Mislim da je meč Mayweather vs. McGregor već zaboravaljen, a do sljedećeg tjedna će biti potpuno zaboravljen kada Golovkin i Alvarez ukrste rukavice. Vidjet ćete nešto posebno sljedećeg vikenda, to će biti pravi meč. To je meč između dva zaista kvalitetna boksača. U njemu neće biti niti 40-godišnjaka, niti kick boksača”, zaključuje Lampley.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI