Boks je itekako živ!!!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.05.2017 12:13h Autor:

Canelo Alvarez (Facebook)

Mnogi fanovi često uspoređuju popularnost MMA-ja i boksa. To su dva potpuno različita borilačka sporta koji imaju velik broj obožavatelja. Fanovi boksa uvijek tvrde kako je boks bolji i popularniji od MMA-ja i obrnuto, zagriženi mma fan će uvijek reći kako je boks mrtav i da je MMA broj jedan.

Meč između Canela Alvareza i Julia Cesara Chaveza, koji se dogodio prošlog vikenda, bio je jedna od većih boksačkih priredbi koja se dogodila u zadnje vrijeme. Kako tvrdi ESPN-ov Dan Rafael, meč je imao iznimno veliku gledanost i samim time je ostvario veliku PPV zaradu. Rafael tvrdi kako službeni podaci još nisu dostupni, ali da se brojka prodanih PPV kreće oko jednog milijuna.

Ako se ove brojke pokažu točnima, to je ogroman skok u kupljenim PPV-ima za Alvareza. Canelo se u 2016. godini borio s Liamom Smithom i Amirom Khanom. Borba sa Smithom je donijela oko 300 tisuća prodanih PPV-a dok je borba s Khanom uprihodila oko 600 tisuća PPV-a. Ako se zbroje PPV-i tih dviju borbi još ne dolazimo do brojke od jednog milijuna.

Nakon Canelove pobjede nad Chavezom, u istom ringu, najavljena je borba Alvareza i Gennadya Golovkina. Ovaj spektakularni meč trebao bi privući još veću gledanost i donijeti još masivniju zaradu.

UFC nerijetko ostvaruje brojke od preko milijun prodanih PPV-a po priredbi. Ovo su neke od najprodavanijih UFC borbi:

UFC 205 Alvarez vs. McGregor
UFC 202 Diaz vs. McGregor 2
UFC 196 McGregor vs. Diaz
UFC 100 Lesnar vs. Mir 2
UFC 200 Tate vs. Nunes (Lesnar vs. Hunt)
UFC 207 Nunes vs. Rousey

Iako je UFC odradio više priredbi s preko milijun kupljenih PPV-a u 2016. godini, ništa se ne može mjeriti s “najbogatijom” borbom u sportskoj povijesti, a to je ona između Floyda Mayweathera i Mannya Pacquiaoa koja je prodala 4.4 milijuna PPV-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI