Boks Blitz: Kovalev, Pascal, Hopkins, Golovkin, Lemieux, Froch

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 20.10.2015 19:51h Autor:

Jean Pascal i Sergey Kovalev

Sve je bliže dogovaranje revanša meča Sergeya Kovaleva i Jeana Pascala. Što se tiče Gennadya Golovkina, njegov trener bi volio njegov idući nastup vidjeti u veljači, dok je meč protiv Lemieuxa prokomentirao Bernard Hopkins. Također, Carl Froch razmišlja o povratku, ukoliko bi se mogao odmah boriti protiv GGG-a.

Čini se kako bi Sergey Kovalev svoje titule u poluteškoj kategoriji mogao braniti protiv boksača s kojim se već ove godine susreo, Jeana Pascala. Zapravo bi to trebao biti prvi od tri meča, koja bi ruski boksač iduće godine trebao odraditi u ugovoru s postajom HBO. Kovalev je u njihovom prvom meču slavio nokautom u osmoj rundi.

Ipak, timovi su zainteresirani za ovaj revanš prije svega zbog datuma koji ne odgovaraju niti jednoj drugi borbi. Tako se sve čini da bi se ovaj meč trebao održati krajem siječnja, sredinom godine bi se Kovalev (ukoliko nastavi svoj sjajan niz) mogao boriti protiv WBA prvaka Adonisa Stevensona, da bi se tek krajem godine dogodio dugo očekivani meč protiv Andrea Warda. Ward je također ovih dana potpisao ugovor s HBO mrežom, u trajanju od tri borbe.

——————————————-

A bivši višestruki prvak u više kategorija, Bernard Hopkins, prokomentirao je ovotjedni meč Gennadya Golovkina i Davida Lemieuxa. Jedna stvar koju je zamjerio Kanađaninu bila je frizura, koja je podosta ometala njegovo vidno polje u kasnijim rundama te ga je iz tog razloga nazvao neozbiljnim. Također, misli kako je Lemieux nastupio vidno ispod razine svoje kvalitete te ga izuzetno jako zanima kako će izgledati u svom idućem meču.

——————————————-

A idući meč Gennadya Golovkina je ono što će se sad s nestrpljenjem čekati, posebno ako mu protivnik bude pobjednik meča Canela Alvareza i Miguela Cotta. Njegov trener Abel Sanchez bi volio da GGG nastupi u veljači, čak i slučaju da protivnik ne bude jedan od navedenog dvojca. Naravno, puno toga će ovisiti o WBC-u, no Sanchez želi koristiti priliku dok je Golovkin u žiži zbivanja te u ovako sjajnoj formi.

Do sada GGG nije imao većih stanki između dva meča, pa im je cilj da tako i ostane, no problem bi mogao biti što je sad napokon ušao u "jaču ligu", a tamo je toliko puno aspekata u igri da nekad i sami dogovori za meč, dok se ne dođe do konačnog datuma, znaju potrajati i po nekoliko mjeseci.

——————————————-

Jedan od mogućih protivnika Golovkina mogao bi biti i umirovljeni engleski genijalac, Carl Froch. Jedan od najobožavanijih boksača prošlog desetljeća se umirovio sredinom prošle godine, no za meč protiv Golovkina bi se bio spreman vratiti. Froch misli kako bi meč s Golovkinom mogao dodatno pridonijeti njegovoj ostavštini te je iz tog razloga motiviran za mogući povratak u ring, ukoliko bi i promotori bili zainteresirani za taj meč.

——————————————-

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI