Bob Arum o Whiteovim namjerama organiziranja boks mečeva: Vidim potez očajnika!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.10.2017 13:00h Autor:

Bob Arum

Jedan od najpoznatijih svjetskih boks promotora, Bob Arum, iznio je svoje mišljenje o izjavi Dane White kako bi Zuffa u budućnosti mogla organizirati boks mečeve.

Arum, koji je vlasnik “Top Rank Boxing” agencije te menadžer velikih svjetskih zvijezda poput Mannya Pacquiaoa, Vasila Lomachenka i Terrenca Crawforda, je već ranije imao žestokih medijskih prepirki s Whiteom oko raznih tema. Tako nije bilo teško od njega dobiti mišljenje o Whiteovim namjerama organiziranja boks mečeva.

“Mislim kako je UFC spreman povući poteze očajnika. Njihove brojke su užasne i nemaju pravu zvijezdu. Pogledajte kako ove godine jedva prelaze 100.000 prodaja, a imaju i problema oko produženja ugovora s FOX televizijom. Nešto moraju učiniti, a tu vide svoju priliku kroz pojavljivanje u boksu. Prije godinu dana mi je prišao netko tko je predstavljao UFC i rekao kako bi željeli kupiti Top Rank”, rekao je Arum.

I njegov je posao jedno vrijeme bio u problemima, no Lomachenko i Crawford su mu trenutne megazvijezde oko kojih ponovno gradi svoju priču. Upravo ono što trenutno nedostaje UFC-u, barem dok se Conor McGregor ne odluči vratiti. No, Arum ima još jednu situaciju koju želi prokomentirati:

“Trebate razumjeti da je UFC monopol, novac koji oni zarađuju ide samo 20% borcima, dok mi dajemo 80%. A zapravo ništa od tog novca ne investiraju nego investiraju samo u sebe, odnosno u svoje džepove. To nije dobro, promotori u boksu svaku svoju zaradu investiraju u kompaniju i u njen rast. Ne znam što White želi reći, on zapravo govori iz očaja, govori kao glasnogovornik posla koji bi uskoro mogao propasti.”

Arumov idući veliki projekt dolazi uskoro, a to je meč Vasila Lomachenka i Guillerma Rigondeauxa. Što se tiče UFC-a, njihov event istine dolazi idućeg vikenda, kada se u Madison Square Gardenu održava UFC 217 event. Sve ispod pola milijuna prodanih prijenosa može se smatrati katastrofom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI