Blakeov trener poručuje: Uz dužno poštovanje prema Cro Copu u ovom meču će izgledati kao 38-godišnjak!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.10.2012 16:35h Autor:

Randy Blake

Kada čujete izjavu Dalea Cooka, trenera Randyja Blakea koji će se u nedjelju naći na suprotnoj strani tokijskog K-1 ringa Cro Copu, pomislite da je njegov pulen u najmanju ruku Lyoto Machida svjetske kick boks scene.

No, Randy Blake je ipak tek nadolazeći mladi borac kojem nedostaje mnogo iskustva i čvrstoće. Upravo ta oružja su ono što posjeduje Mirko Filipović i ona bi trebala biti Cro Copovo najveće oružje u nedjeljnom obračunu. Osim, ako ne padne legendarni lijevi high kick, a onda sve taktike padaju u vodu. Pada sigurno i Randy Blake te se u idealnom scenariju ne diže više na noge.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Channel, Cook je prognozirao pobjedu Blakea, uz, kako je to diplomatski naglasio, dužno poštovanje prema svemu što je napravio Cro Cop.

Kako se posebno pripremao za meč karijere protiv Mirka Filipovića?

"Jedino različito što smo radili jest učili poneku tehniku kako bi odali priznanje Andyju Hugu. Nadamo se da ćemo te tehnike moći pokazati i u meču protiv Mirka Cro Copa. Mirko je legenda, i čast nam je boriti se protiv njega, no isto tako imamo puno povjerenje u kvalitete Randyja Blakea", objašnjava Cook i dodaje koje su to kvalitete koje mu daju sigurnost da će tamnoputi borac na kraju slaviti…

"Mislim da Randy ima nekoliko prednosti naspram Cro Copa. Jedna od njih je brzina. On je vrlo brz borac, a također ima cijeli arsenal oružja. Trenirao je čitav spektar borilačkih sportova, a njegove nožne tehnike nema mnogo boraca u K-1 svijetu. Mislim da će to biti jedna od njegovih prednosti."

Ipak, Blake je prvotno karataš koji se prebacio u kick boks vode. Uzor mu je, očekivano, Andy Hug.

"Randy je počeo trenirati karate u mojoj školi kada je imao samo 8 godina. No, sada ima već 25, a u međuvremenu je naučio mnogo borilačkih sportova. Trenirao je boks, kick boks, Muay Thai i sve ostalo. Vidjet ćete neke stvari koje on može napraviti, a koji inače nisu tipični za ovaj sport. Te tehnike dolaze iz karatea", otkriva trener.

Očekivanja su velika, a uključuju Blakeovo slavlje…

"Očekujem sjajnu borbu, no očekujem da će Mirko, koliko ga god voljeli i respektirali, do treće runde izgledati kao da ima 38. A Randy će izgledati kao da ima 25. To će odlučiti ovu borbu."

Naravno, scenarij drži vodu, ako Blake preživi prvu rundu. Cook vjeruje da tu ne bi trebalo biti problema.

"Mislim da nitko u ovom turniru neće moći uhvatiti Randyja Blakea. On je jednostavno prebrz", poručuje američki trener.

Prilično smiono za borca koji se u turniru nalazi s imenima poput ona Filipovića, Catinasa, Londta, Gergesa, Laschenka, Morosanua ili Slowinskog…

Iz Tokija Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI