Ultra-bizarno: Meksički političar sa silikonskim mišićima pobjeđuje u namještenom meču (VIDEO)

K1 / Boks 14.07.2015 16:44h Autor:

Jorge Kahwagi

Jorge Kahwagi Jr. (12-0, 12KO) meksički političar, odvjetnik, milijunaš, playboy i "profesionalni boksač", nedavno je odradio još jedan u nizu namještenih boksačkih mečeva. Cebu City Waterfront Hotel & Casino na Filipinima bio je poprište ovog dvoboja koji se održao 11. srpnja ove godine. Nasuprot Kahwagiju koji je očiti ovisnik o estetskim zahvatima s implantatima u grudima, ramenima i bicepsima našao se Ramon Olivas (13-3, 9KO).

Spomenuti političar je, naime, sin meksičkog tajkuna, političara i vlasnika najvećih meksičkih novina Jorgea Kahwagija Seniora. 2001., kada je imao 33 godine, Kahwagi Junior je uz manju političku ulogu, očevo golemo poslovno carstvo i kupljenu pravnu diplomu odlučio postati i svjetski boksački prvak. Debitirao je nokautom protiv Perrya Williamsa koji je već nakon slijedećeg meča bio pod istragom zbog namještanja mečeva i od tada se nije čulo za njega. Od 2001. do 2005. Kahwagi je pomoću svojeg novca i utjecaja uspio sakupiti respektabilan broj upitnih borbi sa sumnjivim nokautima i to na priredbama na kojima su se borila i velika boksačka imena poput Julia Cesara Chaveza, Erika Moralesa i Jorge Arcea.

U svojoj trećoj profesionalnoj borbi osvaja titulu meksičkog prvaka do 91. kilograma protiv Jose Lopeza (0-4). WBC i WBO koji nisu htjeli izgledati smiješno zbog lokalnih boksačkih saveza koji su se htjeli obogatiti na Kahwagiju, pronašli su načina kako da "prvaku" oduzmu titulu. Prašina koja se podigla nakon njegovih mečeva koji su se prenosili na televiziji donijela je Jorgeu još veću popularnost pa je tako na sljedećim izborima uspio još više unaprijediti svoju političku poziciju.

Boksački svijet se 2005. ponadao kako zadnji put gleda ovog redikula u ringu, no ni to nije dugo trajalo. Naime, Brazilac Roberto Coelho ga je u prvoj rundi njihovog meča demolirao, da bi u drugoj rundi neobjašnjivo pao nakon što je Kahwagi par puta nekoordinirano zamahnuo rukama. Gledatelji koji su se u tom trenu nalazili u dvorani iz protesta su zasuli ring smećem. Svjetski poznat boksački trener Ignacio "Nacho" Beristain se javno zapitao je li ovaj "profesionalni boksač" koji ima skor 11-0 ikada odradio barem jedan trening boksa.

Nakon javnog sramoćenja u borbi protiv Coelha, političar se ipak odlučio povuči iz svijeta boksa. Iskoristio je sav svoj utjecaj kako bi svoj zadnji meč učinio nedostupnim za javnost. Život nakon boksa bio mu je ispunjen nebrojenim incidentima, sudskim tužbama i estetskim operacijama. Navodno je umalo izgubio vid nakon što je pokušao kirurški promijeniti boju očiju iz smeđe u plavu. Nakon svih skandala popularnost mu je toliko porasla da razmišlja o kandidaturi za predsjednika Meksika. Iz nekog razloga odlučio se vratiti i boksu odradivši nakaradni meč prije nekoliko dana.

U nastavku pogledajte snimku spomenutog meča i procijenite sami o kakvom se boksaču radi. Naprosto ultra-bizarno…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI