Bivši svjetski prvak: McGregor nije mogao s Diazom boksati, kako će s Mayweatherom?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.05.2017 10:21h Autor:

Floyd Mayweather Jr. & Conor McGregor

Bivši profesionalni boksački svjetski prvak i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama 1996. Antonio Tarver je u ponedjeljak gostovao u emisiji “The MMA Hour” Ariela Helwanija. Povod je bio Tarverov prelazak u MMA vode; naime ovaj danas boksački stručnjak će od sada biti glavni udarački trener u slavnim Blackziliansima u njihovom glavnom centru na Floridi.

Upitan o boksačkom dvoboju Mayweathera i McGregora, Tarver ne sumnja u slavlje svog sunarodnjaka. Ircu ne daje niti teoretske šanse.

“Pa on nema nikakve šanse. McGregor ne može pobijediti top 20 boksača u toj diviziji, kako će onda pobijediti Mayweathera. Nema jebene šanse, nikakve apsolutne šanse. On u svom sportu udara s onim 4 uncnim rukavicama. A sada će morati udarati s 10 unca. To je velika razlika”, poručio je Tarver i dodao:

“Vjerujem da će ga Mayweather nokautirati. On je boksač. McGregor neće znati što napraviti, kako se ponašati. Nije to automatizirao, ne posjeduje to iskustvo. Nije niti svjestan u što se upustio. Ako se umori od meča na pet rundi u kojima još ima i hrvanja. Što mislite što će se dogoditi ako odu u šestu, sedmu… rundu? Pa u Octagonu se umori i ne može više stajati. Mislim da mu treba lekcija.”

“Boks nije udaranje jebenih fokusera i da prilikom toga izgledate lijepo. To nije to. Boks je anticipacija protivnikovih udaraca, reakcija u trenutku… Morate reagirati svaki put savršeno. Conor će vidjeti što je to jedna vrlo gruba škola boksa u kratkom periodu. Netko ga prije svega treba naučiti kako se kreće u boksu, kako se eskiviraju udarci, treba mu dobra poduka. Meni je sve bilo jasno kada sam vidio McGregora kako boksa s Diazom. To mi je dovoljno. Kada govorimo o meču Mayweather i McGregora, govorimo o meču između A klase i D klase…”, zaključuje Tarver.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI