Bivši svjetski prvak George Groves završio boksačku karijeru

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.01.2019 16:30h Autor:

George Groves

Iako mu je tek 30 godina te bi pred njim moglo biti još nebrojeno sjajnih mečeva, jedan od najboljih britanskih boksača završio je karijeru. George Groves to je učinio uz izjavu kako želi otići dok je na svom vrhuncu.

Iako se očekivalo kako će nastaviti karijeru te da će tražiti priliku za meč koji zanima cijelu Veliku Britaniju, odnosno revanš protiv Jamesa DeGalea, George Groves odlučio je završiti svoju boksačku karijeru sa samo 30 godina. Kako je bivši WBA svjetski prvak danas sam otkrio, odlučio je otići dok je na vrhuncu te se namjerava u potpunosti posvetiti svojoj obitelji. Njegov posljednji meč tako ostaje finale World Boxing Super Series turnira super srednje kategorije, koje je izgubio od Calluma Smitha.

“Možda se čini neobično da se povlačim dok sam zdrav i u formi te kad ima toliko potencijalnih velikih mečeva za mene. No, imam svoje razloge. Ne želim odjednom postati prestar ili previše izrauban ozljedama pa da se zbog toga moram povući iz boksa. Mislim da odlazim dok sam na vrhuncu, a taj pojam ne mora značiti s pobjedom u posljednjem meču. Svoj dječački san ispunio sam osvajanjem WBA svjetske titule i to će uvijek ostati najveći trenutak moje karijere”, otkrio je Groves.

Profesionalac je bio punih deset godina, uz 28 pobjeda i četiri poraza u profesionalnoj karijeri. U prvih 19 mečeva upisao je pobjede što ga je sredinom 2013. dovelo do duela s britanskom legendom, Carlom Frochom. U pitanju je bila IBF svjetska titula, a taj meč gubi kontroverznim prekidom u devetoj rundi. Naime, Groves je vodio na svim sudačkim karticama i gotovo svi su smatrali kako je sudac prerano uskočio i prekinuo, nakon što se našao u problemima. Godinu dana kasnije organiziran je revanš, na Wembley stadionu pred 80.000 ljudi. Froch je tada slavio nokautom u osmoj rundi. Novi napad na titulu imao je u svibnju 2015. godine, no tada gubi od Badou Jacka.

Naslov svjetskog prvaka napokon je osvojio 2017. godine, kada je za WBA super titulu savladao Fedora Chudinova. Tu titulu unio je u World Boxing Super Series turnir, gdje je pobjedama nad Jamie Coxom i Chrisom Eubankom Jr. došao do finala. U rujnu je tu titulu izgubio porazom u finalnom meču od Calluma Smitha. Na kraju ispada da mu je to bio posljednji meč. Groves je najavio kako će nastaviti trenirati, no da je njegova profesionalna karijera sigurno završila.

Ispod teksta pogledajte dokumentarni uradak o njegovoj posljednjoj pobjedi ostvarenoj u fantastičnom meču protiv Chrisa Eubanka Jr.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI