Bivša tajnica boksačkog Saveza ukrala 160 tisuća kuna!?

K1 / Boks 23.11.2011 13:50h Autor:

Melita Lochert

I dalje se vuku repovi nedavne smjene na vrhu Hrvatskog Boksačkog Saveza. Podsjećamo, umjesto dosadašnjeg predsjednika generala Mladena Kruljca i “njegovih ljudi”, prije nekoliko tjedana na izvanrednoj skupštini izabran je novi čelnik Ante Vičević.

Nekoliko dana kasnije Gradski Ured za Upravu potvrdio je novo predsjedništvo i novi Izvršni odbor u kojem su Damir Škaro, Pero Tadić i Mario Šivolia.

Danas je medijima poslano priopćenje koje je potpisao sam predsjednik Vičević, a u kojem optužuje dosadašnju glavnu tajnicu HBS-a, Melitu Lochert za krađu 160 tisuća kuna. Priložen je i bankovni izvadak iz kojeg se zaista vidi da je račun boksačkog Saveza doslovno ogoljen do gole kože. Lochert je kao svrhu dizanja novaca navela “osobne troškove”.

Protiv Lochert je podnesena kaznena prijava, a ne zna se je li policija već podnijela bilo kakve mjere protiv donedavne tajnice. Priopćenje HSB-a vam prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem želimo izvijestiti javnost o velikoj krađi sredstava s računa Hrvatskog boksa?kog saveza. Naime, bivša Glavna tajnica Melita Lochert je otuđila 10. studenog 2011. godine 160.000,00 kuna u gotovini, neovlašteno, zlorabeći službeni žig Saveza, s računa Hrvatskog boksačkog saveza pri Hrvatskoj poštanskoj banci.

Dotična je inače razriješena dužnosti Glavnog tajnika HBS-a, 4. studenog, kada je odbila suradnju sa legalno izabranim vodstvom saveza (na izvanrednoj Skupštini saveza održanoj 9.listopada 2011.). Tada su ovlaštene osobe Saveza Ante Vičević Predsjednik HBS-a i Ante Matas Dopredsjednik HBS-a, došli obaviti primopredaju nakon primitka Rješenja Gradskog Ureda za opću upravu (izdanog 31. listopada 2011.) čime ih Hrvatska država potvrđuje kao ovlaštene osobe za zastupanje Hrvatskog boksačkog saveza. Lochertova tada (4.11.2011.)

odlazi iz kancelarije odnijevši sa sobom žig te službenu dokumentaciju rekavši kako ona ne priznaje Rješenje Ureda za opću upravu, te da neće surađivati sa novim Predsjedništvom, nakon čega je smijenjena to popodne na sjednici Izvršnog odbora HBS-a.

Znači čak šest dana nakon što je razriješena, a čak mjesec dana nakon odluke Skupštine da Savez zastupaju samo Predsjednik i dopredsjednik, a ne Glavni tajnik otuđuje sredstva koja su gotovo 20% godišnjeg proračuna Saveza.

Ova drska i teška krađa, velik je udarac na Hrvatski boks, obzirom da su ta sredstva namjenska i predviđena za pripreme i nastupe sportaša – boksača i pratećeg osoblja na međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Ovim potezom iznova je dokazano da su bivši vodeći ljudi saveza imali za prioritet privatne džepove, a ne sport.

HBS je obavijestio policiju te podnio kaznenu prijavu protiv Melite Lochert zbog otuđenja 160.000,00 kuna sa računa Hrvatskog boksačkog saveza. Vjerujemo da će institucije Hrvatske države promptno riješiti ovaj slučaj, te omogućiti povrat sredstava nužno potrebnih za brojne sportske programe našeg Saveza.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI