Billy Joe Saunders prebio Lemieuxa, odmah prozvao Golovkina i Canela

K1 / Boks 17.12.2017 11:23h Autor:

Billy Joe Saunders

Oči boksačke javnosti jučer su bile uperene u meč za prvaka srednje kategorije po WBO verziji. Pojas je ostao kod Billy Joe Saundersa koji je potpuno izdominirao Davida Lemieuxa.

Bio je to duel fantastičnog defenzivca koji jednostavno imponira svojom brzinom i udarača kojem je najčešće dovoljan jedan precizan udarac da se protivnik nađe bez svijesti na podu. Ipak, taj udarac Lemieux nije pronašao, Saunders je jednostavno bio predobar za njega. Kretnje britanskog borca bile su prva enigma za kanadskog nokautera, koji je na trenutke izgledao smiješno.

Saunders je kroz cijeli meč doslovno plesao, ali je i jako dobro birao trenutke u kojima će agresivno napasti i tako doći do potrebnih bodova. Lemieux je taktički boksao tako da je tražio prostor za jedan jaki udarac, umjesto da je pokušao kombinirati i to mu nikako nije palilo, budući da je Saunders bio u potpunosti spreman na tako nešto. Ono što se Lemieuxu mora priznati je to da se nije predavao do samog kraja, ali isto tako nije uspio ništa niti napraviti. Sudačke kartice na kraju su rekle 120-108, 117-111, 118-110 u korist 28-godišnjeg boksača iz Engleske.

Tako je Saunders sada na skoru 26-0, uz 12 pobjeda nokautom te čeka neki velik meč za sebe. Do sada mu je svakako najveća pobjeda ona koju je ostvario protiv Chrisa Eubanka Jr., ali on sada puca na puno više od toga. Prozvao je Gennady Golovkina i Canela Alvareza te se nada kako će on biti protivnik jednog od njih ukoliko se ne uspije dogovoriti njihov očekivani revanš. I to bi svakako bila dobra borba, protiv kojeg god se sučelio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI