Bessmertny nadjačao Sudsakorna i osvojio Dragons turnir!

K1 / Boks 18.12.2011 11:43h Autor:

Jurij Bessmertny

24-ogodišnji Bjelorus Jurij Bessmertny u završnici final foura Fight Codeova turnira za borce do 72.5 kilograma u Debrecenu  jednoglasnom sudačkom odlukom svladao je favoriziranog Tajlanđanina Sudsakorna Sor. Klinmeeja. Tajlanđanin koji je u Mađarsku stigao s 240 pobjeda u karijeri glasio je za prvog favorita turnira, ali dojam je da je WKN-ov prvak svijeta u Muay Thaiju malo podcijenio svoje protivnike.

I dok mu je to prošlo protiv Abdallaha Mabela u polufinalu gdje se borio koliko mu je bilo dovojno da prođe, isti recept nije upalio protiv odličnog Bessmertnyja. Nakon dvije izjednačene runde Bjelorus je u trećoj napravio odlučni iskorak i uputio nekoliko kombinacija na koje iznenađeni Sudsakorn nije imao odgovora.

Na kraju je Bessmertnyju pripao naslov pobjednika i ček na 80 tisuća dolara. Bjelorus koji je na final four stigao impresivnim nokautom protiv Armena Petrosyana u Genevi  u polufinalu je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio domaćeg kick boksera Norberta Balogha.

Zanimljivo oba pobjednika Fight Codeovih turnira u 2011. su Bjelorusi iz iste dvorane – Chinuk Gyma. Prije Bessmertnyja isti uspjeh  ostvario je Vitalij Akramenko svladavši u finalu Rhinos serije Freddyja Kemaya.

Rezultati:

Dragons turnir finale (- 72.5 kg)

Jurij Bessmertny def. Sudsakorn Sor. Klinmee - odluka (jednoglasna)

Dragons polufinale:

Jurij Bessmertny def. Norbert Balogh - odluka (jednoglasna)

Sudsakorn Sor. Klinmee def. Abdellah Mabel - odluka (jednoglasna)

Prestižne borbe:

Laszlo Szabo def. Thomas Carducci – odluka (podijeljena)

Hani Khalil def. Mirko Kulacsik - odluka (jednoglasna)

Gabor Gorbics def. Ahmed Said - odluka (jednoglasna)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI