Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bellew i Haye najavili kako jedan drugog namjeravaju umiroviti | Fight Site

Bellew i Haye najavili kako jedan drugog namjeravaju umiroviti

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.05.2018 20:03h Autor:

Tony Bellew i David Haye

Ove subote  u ring će po drugi put ući David Haye i Tony Bellew, koji će odraditi revanš svog prošlogodišnjeg meča. I prema najavama, obojica namjeravaju onom drugom osigurati put u borilačku mirovinu.

Prvi meč ova su dvojica odradili u ožujku prošle godine, a Bellew je tada slavio prekidom u 11. rundi. Ipak, do šeste runde Haye je bio bolji i konkretniji boksač, no tada je doživio ozljedu koja je rezultirala time da je Bellew preuzeo kontrolu te na kraju slavio. Bio je to vrlo uzbudljiv meč u kojem su boksački fanovi uživali pa je bilo jasno kako će se organizirati revanš, posebno uz preostale okolnosti. Tako je meč bio dogovoren za kraj prošle godine, no ozljeda Hayea uzrokovala je odgodu i sada je napokon došlo vrijeme da se to odradi. Domaćin meča je Echo Arena u Liverpoolu, koja je ugostila boksače na press konferenciji, gdje je prvi riječ dobio gostujući boksač.

“Prošli put bio sam ljut, ovog puta nisam. Ali, nisam vjerovao da Tony Bellew ima ono što je potrebno da me pobijedi niti u mom najgorem meču. Bio sam žestoko u krivu, on je podigao svoju igru na razinu koju nisam vidio niti u jednom njegovom ranijem meču i ovog puta ne očekujem ništa drugačije. To mu vidim ovog trenutka u licu, mislim kako ćemo obojica biti bolja verzija sebe u tom meču”, rekao je Haye, no Bellew nije prihvaćao ovo izražavanje poštovanja, nego mu je cijelo vrijeme uskakao u njegov govor. Onda je nekako uspio nastaviti, okrenuvši se na to na koji način namjerava doći do pobjede:

“Prošli meč bio je sjajan, bilo je tu puno akcije i svi osim mene su mogli uživati u njemu. Ovog puta ću napraviti ono što sam neuspješno pokušao prošli puta i nažalost po vas, vidjeti ćete kraj Tonya Bellewa. Brži sam, oštriji sam i precizniji. Ovog puta će sve kliknuti onako kako treba. Biti će to još jedna eksplozivna i uzbudljiva borba od prve do zadnje runde.”

Bellew je imao malo drugačiji govor, u kojem se potpuno fokusirao na Hayea. Za razliku od svog protivnika, on se poslužio svojom verzijom trash talka, kojom je uzrokovao ovacije fanova.

“Subota će zapravo biti kraj Davida Hayea, kraj njegove velike karijere. On se ovog puta bori za svoju karijeru, nikakva ozljeda neće ga spasiti. Hodati će do ringa i razmišljati o tome kako je gotovo ako ovo ode krivo. David se nije vratio da si postao svjetski prvak, David se vratio da opljačka banku i to pokušava napraviti što lakšim putem. No, pogriješio je. Odabrao je ovog lajavog lakoteškaša iz Liverpoola jer je vjerovao da će to biti lagana borba za njega. David se želi bolji protiv malih debeljuca, a ja sam upao u tu kategoriju. Ali, David je žestoko u krivu i njegova karijera završiti će u trenutku.”

37-godišnji Haye (28-3, 26KO) je bivši teškaški prvak po WBA te WBA, WBC i The Ring prvak lakoteške kategorije. Dvije godine mlađi Bellew (29-2-1, 19 KO) je držao WBC titulu u lakoteškoj osam godina nakon Hayea, ali je se brzo isto odrekao, s ciljem prvog meča protiv svog subotnjeg protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI