Atletska komisija brani svoju sutkinju: Jednostavno je imala loš dan

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.09.2017 18:17h Autor:

Adalaide Byrd

Iz atletske komisije američke savezne države Nevade došla je izjava o odrađenom poslu njihovu zaposlenice, Adalaide Byrd, koja je uzbudila i dijelom razbjesnila sportsku javnost svojim bodovanjem meča Gennadya Golovkina i Saula Alvareza.

Byrd je sutkinja koja je presudila 118-110 u korist Meksikanca, odnosno Gennadyu Golovkinu je dodijelila tek treću i sedmu rundu njihovog sinoć održanog meča. Po internetu su se pojavile peticije kako joj treba vječno zabraniti suđenje u profesionalnom boksu, a neki su otišli toliko daleko da su njeno bodovanje prozvali najgorim u povijesti borbi za boksačke titule.

Bob Bennett, direktor atletske komisije sa sjedištem u Las Vegasu tako nije mogao izbjeći davanje komentara na to što se dogodilo, odnosno komentar na odrađeni rad svoje zaposlenice. Medijima je dao svoje mišljenje o tome:

“Adalaide je jedna fantastična sutkinja koja je doradila preko 115 borbi za titulu ili borbi za prvog izazivača. Također, odrađuje bitan posao u našem treningu i u pripremanju drugih sudaca. A biti sudac je jako izazovan posao. Nažalost, ovog puta je Adalaide imala malo drugačiji pogled od ostalih. Ne želim tražiti nikakve isprike, ona je sjajan sudac, a u svakom vas se poslu može dogoditi loš dan. Jednostavno, ona je vidjela borbu drugačije. To se događa.”

Istina, vidjela je borbu drugačije, a teško je naći ijednu osobu na svijetu, koja se imala razumije u boks, koja će objektivno pristupiti ovom meču i dodijeli deset rundi Saulu “Canelu” Alvarezu, kao što je to napravila Byrd. A što se tiče lošeg dana, mislimo kako si netko na tako odgovornoj poziciji ne smije dozvoliti loš dan. Jer taj loš dan nekome može cijelu karijeru odvesti u potpuno drugom smjeru, uništiti mu budućnost i potencijal ili mu nepravedno oduzeti zasluženo pobjedu.

Za ovo što je Byrd napravila jednostavno nema pravog objašnjenja, pa tako niti tog da je imala loš dan. U ovakvom meču luksuz lošeg dana ne postoji!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI