Astana Arlans bolja od prošlogodišnjih finalista!

K1 / Boks 31.01.2015 19:30h Autor:

WSB

U 3. kolu World Series of Boxing kazahstanska Astana Arlans došla je i do treće pobjede te je nastavila s maksimalnim učinkom u ovoj sezoni.

Astana Arlans je u ovom kolu bila uspješna na gostovanju u Azerbajdžanu kod prošlogodišnjih finalista ovog natjecanja Baku Firesa. Ove su se dvije momčadi prošle sezone našle u polufinalu i tada su bolji bili Azerbajdžanci, ali ovog puta do važnih je bodova došla momčad iz Kazahstana. Na kraju je završili 3:2 za Astanu koja je preokrenula meč u svoju korist.

Ovog puta nije bilo Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa jer njihove kategorije nisu bile u programu, ali zato su Kazahstanci u svojim redovima imali Vassiliya Levita i Meiirima Nursultanova. Nakon tri meča bilo je je 2:1 za Baku Firese. Povela je Astana nakon što je Zhussupov svladao jednoglasnom odlukom sudaca Rasula Salyeva. Preokret su Baku Firesima donijeli Magomed Gurbanov i Gaybatulla Gadzhialliyev. Bila su to tri sjajna meča puna tempa s brojnim izmjenama udaraca. Azerbajdžanci su pred punim tribinama dvorane u Bakuu vodili s 2:1, ali tada je na scenu stupio dvojac Astane na koji se računalo u ovakvoj situaciji.

Levit je svoj meč okončao već nakon druge runde jer je njegov protivnik Rahil Mammaldi morao predati meč zbog ozljede, ali i tijekom te dvije runde pokazao je koliko je kvalitetniji boksač. U posljednjem meču o ukupnom pobjedniku odlučivali su Jaba Khositshavili i Meiirim Nursultanov. U teškom meču, punom klinča i dosta prljavog boksa od strane Azerbajdžanca na kraju je pobjedu odnio Nursultanov za konačnih 3:2.

U sljedećem kolu, u nedjelju 8. veljače, Astana Arlans dočekat će također neporaženu američku momčad USA Knockouts. Tada će u redovima Astene biti i dvojica hrvatskih boksača Hrgović i Sep, a mečeve će te moći pratiti u izravnom prijenosu koji počinje u 13 sati.

WSB 3. kolo

Baku Fires vs. Astana Arlans

Rasul Saliyev vs. Temirtas Zhussupov 0:3
Magomed Gurbanov vs.Nursultan Kochshegulov 3:0
Gaybatulla Gadzhialiyev vs. Askhat Ualikhanov 3:0
Rahil Mammadil vs. Vassiliy Levit TKO R3
Jaba Khositashvili vs. Meiirim Nursultanov 0:3

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI