Arthur Abraham želi pojas unatoč tri poraza u posljednja četiri meča

K1 / Boks 31.05.2011 13:41h Autor:

Arthur Abraham

Jedino je uspio pobijediti Stjepana Božića jer se hrvatski boksač ozlijedio već na početku meča.

Nakon pobjede protiv Stjepana Božića u veljači, bivši IBF prvak u super-srednjoj kategoriji, Arthur Abraham, je ubilježio novi poraz. Nakon 12 dominantnih rundi, protiv njega je 14. svibnja slavio Amerikanac Andre Ward. Unatoč tri poraza u zadnja četiri meča, Abraham je uvjeren kako i dalje za njega ima mjesta u ovoj težinskoj diviziji. Dapače, bivši prvak tvrdi da će uskoro ponovno uzeti naslov.

“Ne želim odustati. Definitivno ću ponovno postati prvak u super-srednjoj kategoriji”, izjavio je Nijemac za Fightnews.com.

Nema sumnje da je ispred ovog boksača težak posao ukoliko zaista planira stići do nekog pojasa. Prema WBA federaciji trenutačno je rangiran kao treći boksač svijeta, no nigdje drugdje ga više nema niti u top 15. Problem je u tome što ga je WBC prvak Carl Froch svladao u studenom prošle godine , a jedina šansa bi mu mogao biti Robert Stieglitz – najranjiviji trenutačni prvak srednje kategorije u svijetu boksa.

Nakon 31 pobjede u nizu i nevjerojatne karijere koja je trajala sve do 2009. godine,  uslijedio je teško razumljiv pad za ovog boksačkog velikana.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI