Anthony Joshua: Usyk je savršen boksač

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.11.2018 17:43h Autor:

Anthony Joshua

Ušli smo u tjedan u kojem britanska sportska javnost živi za subotnji meč Oleksandra Usyka i Tonya Bellewa. Meč će s velikim zanimanjem promatrati Anthony Joshua, koji je dao svoju prognozu.

Sve četiri titule lakoteške kategorije braniti će Oleksandr Usyk u subotu i to na domaćem terenu njegovog protivnika, Tonya Bellewa. Cijela će Britanija stajati uz svog boksača, koji će zlatnom olimpijcu te svjetskom i europskom prvaku, pokušati nanijeti prvi poraz u karijeri. Jedan od tih koji će promatrati meč i to iz prvih redova, je Anthony Joshua. Teškaški prvak navijati će za sunarodnjaka, iako je Usyku dao najbolji mogući kompliment.

“S navijačke će mi strane ovo biti jako zanimljiv meč jer volim navijati za Bellewa. Sigurno ću strastveno navijati za njega i volio bih da pobijedi. Ali, kada realno pogledam, Usyk je savršen boksač. Nadam se da Bellew dobro radi na svojim udarcima iz kontre, jer to je način kako ga može pobijediti. Pustiti mu da se razmaše i onda eksplodirati. Znam da Bellew ima opak lijevi kroše, ukoliko ga njime pogodi bi mogao napraviti puno toga”, rekao je Joshua za Sky Sports.

Usyk je ranije najavio kako u slučaju pobjede namjerava odmah prijeći u teškaše, gdje se nada da bi odmah mogao dobiti priliku za pojas prvaka. WBO mu je već osigurao status super prvaka, prema kojem u slučaju odlaska u teškaše postaje njihov službeni prvi izazivač.

Joshua je još pokušao doći do iskrene i realne prognoze.

“Ako ću vam biti iskren, Usyka smatram favoritom, on je neporažen boksač i očistio je kategoriju. Srećom, ovo je boks, natjecanje gdje od srednje kategorije nadalje može biti dovoljan samo jedan udarac. Vjerujem da Bellew ima taj udarac u sebi.”

Meč se održava u subotu, a domaćin je Manchester Arena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI