Anthony Joshua: Protiv Parkera bit ću brži i precizniji nego do sada

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 31.03.2018 13:39h Autor:

Anthony Joshua

Anthony Joshua prokomentirao je svoju masu, koja je podosta manja nego u posljednja dva meča koja je odradio. Jako je dobro obrazložio zašto se odlučio na takvu strategiju što se tiče tog aspekta.

Joshua će u današnjem meču protiv Josepha Parkera imati čak pet i pol kilograma manje nego što je imao u svom posljednjem meču, protiv Carlosa Takama, u koji je ušao sa 115 kilograma, što je dva kilograma više nego što je imao za meč protiv Vladimira Klička. Mnogi su smatrali kako je upravo to bio razlog toga što je u nekim dijelovima meča izgledao sporo i potrošeno, no on je otkrio kako je razlog za promjenu težine ipak nešto drugo.

“Carlos Takam je bio protivnik koji je mal za teškaša i odlučio sam koristiti moju veličinu kao prednost. Parker je potpuno drugačiji izazov za mene. On je snažni udarač koji je izgubio podosta mase jer vjeruje kako protiv mene može iskoristiti brzinu. No, mogu li mu brzina i snaga udarca biti dovoljni da bi došao do naslova najboljeg na svijetu? Sumnjam u to”, rekao je AJ znatiželjnim novinarima, koje je iznenadila njegova težina. Joshua je unatoč tome dva i pol kilograma teži od Parkera.

Na toj težini nije boksao još od 2014. godine i biti će zanimljivo vidjeti kako će se snaći. Iz onoga što govori dalo bi se zaključiti kako mu je žao što tako nešto nije napravio već ranije

“Osjećam se bolje nego za prošla dva meča. Trening i sparinzi su prošli u apsolutno najboljem redu. Vidjet ćete kako ću biti puno oštriji i precizniji nego do sada. Moji refleksi biti će bolji, kao i što ću biti puno brži nego inače”, dodao je.

U svakom slučaju, sve ovo dokazuje kako su oba boksača pazila na svaki aspekt priprema za ovu borbu te na to kako iskoristiti ono gdje vide svoju prednost. Tko je u tome bolje uspio, saznati ćemo danas iza 23 sata, kada njih dvojica napokon uđu u ring u Cardiffu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI