Anthony Joshua nokautirao Povetkina u sedmoj rundi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.09.2018 00:11h Autor:

Povetkin vs. Joshua

Anthony Joshua nastavlja svoj niz neporaženosti novom obranom titule teškaškog prvaka po tri elitne verzije. Alexandera Povetkina savladao je nokautom u sedmoj rundi, u meču gdje do tog trenutka i nije izgledao najbolje.

WBO, WBA i IBF pojas te manje cijenjeni IBO, i dalje su u vlasništvu Anthonya Joshue, nakon što je ovaj ostvario 22. pobjedu u jednako toliko mečeva, od toga 21. puta nokautom. Ovog puta protiv sebe je imao Alexandera Povetkina, 39-godišnjeg Rusa koji se došao potući i pokušati prekidom doći do najvećeg uspjeha karijere. U tome nije uspio, iako je kroz punih šest rundi izgledao jako dobro.

Povetkin je svojim kretanjem vrlo brzo počeo kontrolirati tempo, a eskivažama ne dozvoljavati Joshui da dođe do pozicije odakle će biti siguran u svoj direkt. Ipak, nije niti on pogađao sve do posljednjih desetak sekundi prve runde, kad je pogodio jednu seriju koja mu je vjerojatno i donijela bodove za nju. Druga runda vjerojatno je zabrinula Joshuine fanove, budući da je Rus još više podigao tempo, a nekoliko puta mu je prošla kombinacija desnog direkta i lijevog krošea. Joshua se još uvijek tražio, a to je nastavio i u trećoj rundi. Britanac se spustio u koljenima te je na taj način pokušavao naći prostor za direkt, ali ni to mu nije polazilo za rukom.

U četvrtoj rundi ipak vidimo kako Povetkin malo usporava, no Joshua to još uvijek ne koristi. Ali, kretanjem je sada on bio taj koji izmara, odnosno tjerao je Povetkina na trošenje snage u pokušaju dolaska do pozicije odakle će udariti. To je uspio prije svega zbog toga što je Rus ovdje došao pokušati pobijediti prekidom te je tražio kombinaciju kojom bi do toga došao. Ništa previše različito nije viđeno niti u petoj rundi, dok u šestoj napokon Joshua preuzima inicijativu i to u drugoj polovici iste. Vidjelo se kako je Povetkin postao sporiji, no samopouzdanje je i dalje bilo veliko te je nastavio tražiti udarac. Već pred kraj te runde nekoliko je primio, no vjerojatno je mislio kako je to sve to bilo u službi dolaska do prave prilike.

Ipak nije bilo tako, budući da je Joshua odlučio sedmu rundu iskoristiti kao onu u kojoj će podići tempo. I to višestruko, budući da je do tada naoko umorni boksač počeo izgledati kao svježi razbijač. Povetkin je još uvijek bio u onom “fajterskom” modu te je nastavio biti otvoren, a Joshua to koristi. Sredinom runde sjeda prvi udarac koji Povetkina baca na pod te ovaj gotovo ispada iz ringa. Ipak se uspio ustati, ali ne zadugo. Joshua je znao da mu ne treba puno za završiti meč i to je postigao novom serijom.

Joshua je tako još jednom potvrdio koliko je dobar i koliko ima različitih načina za završiti meč. Već je izjavio kako će mu idući biti u travnju, također na Wembleyu, ali protivnika je u ovom trenutku teško pretpostaviti. Tko god bio, ne sumnjamo u još jedan spektakl.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI