Anthony Joshua: Nadmašiti ću rezultat Mayweathera i Marciana

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.04.2017 15:04h Autor:

Anthony Joshua

Pred ispit karijere, koji ga večeras očekuje protiv Vladimira Klička, Anthony Joshua najavio je lov na niz od 50 pobjeda, odnosno rušenje rekorda Floyda Mayweathera i Rockya Marciana.

Joshua će danas protiv Klička odradili svoj 19. meč u profesionalnoj karijeri, no već razmišlja godinama unaprijed, pa čak bi se rekli i desetljeće, koliko bi mu vjerojatno trebalo da dođe do postignuća koje je najavio svoj cilj.

“Znate što, kada netko postavi neki rekord, on je tu zato da ga netko drugi sruši. Rekordi su zbog toga tu, da nekome budu cilj i motivacija. Tako da mogu reći da mi cilj nadmašiti najveće. Oni su nama napravili izazov i neku granicu, što ne znači da netko od nas ne može preko nje. Tako da sam spreman reći da su postići i više nego što je napravio Floyd Mayweather”, rekao je olimpijski pobjednik iz 2012. godine.

Kladionice kažu kako je on danas veliki favorit protiv najuspješnijeg teškaša posljednjih desetak godina. Zanimljivo je čuti njegov komentar na činjenicu da je baš on boksač protiv kojeg je veliki Ukrajinac došao do pozicije autsajdera:

“Danas ćemo vidjeti koliko je Kličko uistinu dobar. Ljudi vjeruje kako je on prava stvar, u suprotnom slučaju ne bi kupili toliko ulaznica.”

Još je kratko upitan o Kličkovom stilu boksa koji uključuje puno forsiranja klinča i držanja. Joshua će to pokušati brzinom i kretanjem izbjeći, ali što ako Vladimir ipak uspije doći do takvih situacija, u kojima se on najbolje snalazi.

“Držanje je na neki način prirodno. A što učiniti kada vas netko drži, kako se boriti u toj situaciji? Potrebno je povući aperkat i udarati desnom rukom u tijelo sve dok vas sudac ne odluči razdvojiti.”

Meč s londonskog Wembleya stadiona na rasporedu je večeras iza 22 sata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI