Andy Ruiz Jr: Napravio sam sve što sam najavio

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.06.2019 12:11h Autor:

Andy Ruiz Jr.

Rijetko tko vjerovao je u veliko iznenađenje koje se dogodilo u subotu, u Madison Square Gardenu. No, Andy Ruiz Jr. nije dio njih. On je od početka tvrdio kako je tip boksača kakav Anthonyu Joshui nikako ne odgovara, a to se na kraju pokazalo točnim. Nakon meča u kojem je došao do tri svjetske titule, još jednom je napomenuo kako se zapravo dogodilo ono što je od početka najavljivao.

Sve boksačke fanove zanimalo je što će biti prvo što će Andy Ruiz Jr. reći nakon što se pojavi ispred medija. Dva dana prije nego što je došao do uspjeha karijere, 29-godišnji američki Meksikanac predstavio se kao vrlo skroman i jednostavan momak. Na njegovom licu dao se primijetiti iskreni osmjeh, a s istim takvim ponovno je izašao pred iste ljude, samo ovog puta kao nositelj tri elitna svjetska pojasa. I već prva izjava bila je prepuna emocija.

“Naporno smo radili, bio sam izuzetno motiviran da svima dokažem kako su u krivu. Puno njih mislilo je kako ću izgubiti u prve tri runde. Gledao sam te komentare i razmišljao o njima. Danas sam prvi meksički svjetski prvak teške kategorije. Još uvijek se štipam jer sve zvuči tako nestvarno. Svi su sumnjali u mene od samog početka, ne samo oko ovog meča nego otkad sam krenuo s boksom. Nitko zapravo nije želio vidjeti moj uspjeh. A sada su oni koji su se kladili na mene zaradili ozbiljan novac”, rekao je Ruiz, prisjetivši se svega što je gledao kroz posljednjih pet tjedana, koliko je proteklo otkako je on određen kao boksač koji će zamijeniti Jarrella Millera.

Daleko od toga da je bilo lako. Zapravo je on bio prvi koji je završio na podu i to već u trećoj rundi. Mnogi su tada pomisliti kako Joshua već kreće završiti meč, no to je zapravo bio samo poticaj da Ruiz krene raditi ono u čemu je najbolji. Meksički boksački mentalitet uvijek je bio pravi “swarmerski” (konstantno vršenje pritiska uz spremnost na primanje udaraca s ciljem nanošenje veće štete), a na taj stil ne može odgovoriti svatko. Pokazalo se kako je to bilo ono što je naštetilo Joshuinim ambicijama.

“Dogodila se luda stvar, prvi put u karijeri završio sam na podu. Sjedio sam dolje i pitao se što se upravo dogodilo. No, isto tako sam znao da mu moram vratiti na jednak način. To je ta moja meksička ratnička krv, morao sam uzvratiti. Čekao sam da se otvori i onda je bio cilj raditi udarce u tijelo da bih ga polako slomio. On je snažan udarač, morao sam biti pametan. Srećom po mene, on se previše otvorio, nije vjerovao u moju brzinu i to ga je dočekalo”, objasnio je što se dogodilo, a onda je odgovorio na pitanje kad je shvatio da se nalazi u meču koji može pobijediti:

“Več prije ovog meča sam znao da ga mogu pobijediti, zbog toga sam ga i prozvao. Bio sam uvjeren kako su upravo moje vještine ono što će mu stvoriti probleme. Znao sam da se previše otvara i da će tu biti prilika da iskoristim svoju brzinu. Mislim da sam čak mogao biti i agresivniji, no uzeo sam si dovoljno vremena da pustim svoje ruke nakon što on krene. Tada sam počeo pogađati. Ono što ga je oštetilo bili su udarci u tijelo, tu sam vidio da meč odlazi u mom smjeru. No, on je ratnik koji se ustao svaki put kad sam ga poslao dolje. Gledali ste meč dva ratnika.”

 

Njih dvojica srdačno su se pozdravili i zagrlili već u ringu, a sad će svaki imati nekoliko mjeseci da se pripreme za revanš, kojeg je Eddie Hearn najavio za kraj godine.

“Uvijek ću respektirati Anthonya Joshuu, on je pravi prvak. Sada je bivši prvak, no jako ga cijenim. Naravno, kad smo u ringu toga više nema, ali o njemu ću inače uvijek imati visoko mišljenje. Ovog puta me je podcijenio. Mislim kako je trebao bolje me proučiti, a ne razmišljati o mečevima protiv Wildera ili Furya. Vidio je kako izgledam i fokusirao se na neke druge izazove. Na kraju sam na najbolji način vratio svima koji su vjerovali u mene. Sve što sam prije meča govorio, na kraju se ostvarilo”, ustvrdio je ovaj i dalje skromni momak koji je došao iz jednako tako skromne obitelji, a sam je otac četvero djece. Uostalom, njegovu priču možete provjeriti u tekstu koji smo mu jučer posvetili.

Još u četvrtak gledao je u pojaseve poput fana, a od danas ih ovaj “muchacho” ima u svom vlasništvu

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI