Andre Ward namjerava savladati Golovkina pa Kovaleva

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.07.2015 17:37h Autor:

Andre Ward

Neporaženi američki boksač Andre Ward, ove se godine vratio nakon dvije godine stanke, a nakon povratničke pobjede, ima izuzetno ambiciozne planove. Namjerava nanizati pobjede nad trenutno dva najdominantnija i najubojitija boksača svijeta.

Andre Ward (28-0, 15KO) sigurno je najzanimljiviji američki boksač koji nastupa između srednje i poluteške kategorije. Ove godine odradio je svoj povratnički meč, nakon što ga nije bilo gotovo dvije godine te je tako ostao i bez svog pojasa The Ring prvaka svijeta u super srednjoj kategoriji.

Boksač koji u svojoj karijeri ima pobjede nad Carlom Frochom, Arthurom Abrahomom i Mikkelom Keslerom u 2012. i 2013. godini odradio je samo po jednu borbu, što dovodi do samo tri u posljednje četiri godine, no vjeruje kako je njegovim problemima s ozljedama kraj te je objavio izuzetno ambiciozan plan.

"Andre bi trebao odraditi meč protiv Genadya Golovkina. Najbolji boksač svijeta u srednjoj protiv najboljeg u super srednjoj kategoriji. Našli bi se u međukategoriji na 164 lbs i dijelili bi zaradu 50-50", rekli su iz Wardovog tima. Iako taj omjer baš ne ide na ruku Golovkinu, koji je sve popularniji te njegovi mečevi postižu sve veću gledanost.

No, spominje se već neko vrijeme i njegov odlazak u polutešku kategoriju, onu kojom trenutno vlada još jedan neporaženi boksač, Sergej Kovalev. Iz menadžmenta su potvrdili zainteresiranost za tu opciju, no tek nakon ovog meča.

"Nemamo namjeru da Andre odlazi u polutešku, pa se vraća boriti protiv GGG-a. Dakle, sad slijedi Golovkin, u kategoriji koju bi već dogovorili, a onda idemo u polutešku na Kovaleva", rekli su.

Zanimljiv je to izbor protivnik. Kombinirani skor Golovkina i Kovaleva je 60-0 uz 54 pobjede nokautom. Ukoliko Andre Ward krene u izvršenje tog plana te uspije u tome, automatski će ušetati u legendu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI