Američka kickboxing legenda osuđena na 15 godina zatvora

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.04.2017 13:34h Autor:

Dennis Alexio

Jedan od najvećih kickboksača 80-ih godina prošlog stoljeća, Dennis Alexio, osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godine. Alexio je putem prevara nezakonito uprihodio 700.000 dolara.

Alexio, za vrijeme karijer poznat i kao Terminator, se bavio utajom poreza putem falsifikacije, čime je dolazio do nezakonitog profita, a u svemu tome je sudjelovala i njegova supruga. Također, putem prevare je došao i do velikog iznosa u zlatnim i srebrnim polugama, što mu je također dokazano. Alexio je na kraju proglašen krivim po 28 točaka optužnice. Zanimljivo, tijekom cijelog suđenja se branio sam, odnosno odbijao je odvjetnika unatoč savjetima suda. Nažalost po njega, to nije sve, budući da ovih dana Alexiu kreće još jedno suđenje. Iako su se od početka oboje izjasnili kao nevini, njegova supruga je u međuvremenu priznala krivnju te će njena kazna sigurno biti puno niža.

Karijera danas 58-godišnjeg Alexia trajala je od 1980. do 1999. godine, a po najrelevantnijim podacima je upisao 62 pobjede, 3 poraza i neodlučenu borbu u sada već legendarnom duelu protiv Branka Cikatića. Osim sportske karijere, upisao je vrlo zapaženu ulogu u legendarnom filmu “The Kickboxer”, gdje je odigrao ulogu Erica Sloanea, brata glavnog lika i borca paraliziranog nakon okršaja protiv Tong Poa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI