Adegbuyi se za Brestovca pripremao s Tysonom Furyem

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.10.2015 20:22h Autor:

Benjamin Adegbuyi

Protivnik Mladena Brestovca, rumunjski borac Benjamin Adegbuyi, pripremao se za ovaj nastup s Tysonom Furyem. Smatra kako mu je rad s boksačem pomogao, budući da se kreću puno zanimljivije od boraca koji nastupaju u kickboksu.

Do suradnje je došlo jer je Tysonu Furyu trebao upravo takav tip borca u pripremama za Vladimira Klička. No, pripreme su jako dobro došle i Adebguyiu, posebno zbog načina na koji je Fury te sparinge odradio.

"Trenirati s Furyem je bilo jako dobro za mene. Boksači su drugačiji od nas, puno se više kreću i jedna od glavnih stvari im je znati izbjegavati udarce. Bilo ga je jako teško pogoditi, pa zbog toga mislim da sam i ja napredovao u tom smislu. Puno bolje vidim prilike i bolje reagiram na njih", rekao je Adegbuyi o treningu s ponajboljim teškašem boksačkog svijeta, nastavivši:

"Kickboksači se puno manje kreću pa su automatski lakše mete nego što je to bio Tyson Fury. Izuzetno sam popravio svoj boks, a to će vidjeti već moji protivnici na turniru, koje ću pogađati lakše nego što sam ih pogađao ikad prije."

A prvi mu je protivnik Mladen Brestovac. Hrvatski je borac u nevjerojatnom nizom, i rijetko tko je u zadnje vrijeme išta uspio pokazati protiv njega. No, bivši izazivač svjetskog prvaka je posebna vrsta borca, koji o Brestovcu ima jako dobro mišljenje.

"On je snažan borac i ima pomalo drugačiji stil od prosječnog, jer se bori iz kontra garda. No, već jednom ranije sam ga pobijedio, a danas sam puno bolji borac nego što sam to bio onda. On se želi osvetiti i zbog toga ga shvaćam vrlo ozbiljno te sam posebno u pripremama obratio pozornost na njegov gard", rekao je o Mladenu.

Adegbuyi i je zapravo posljednji borac koji je Mladena savladao. Bilo je to u srpnju 2012. godine, u bugarskom gradu Varni. Rumunjski je borac tad slavio sudačkom odlukom nakon tri runde. No, i Mladen je danas puno bolji borac nego što je bio onda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI