Adamek: Ne kažem da ću nokautirati Klička, ali ću postati svjetski prvak!

K1 / Boks 10.09.2011 10:43h Autor:

Tomasz Adamek i Vitalij Kličko

Poljak Tomaš Adamek (44-1, 28 KO’s) će večeras u svom Wroclawu pokušati napraviti ono što nije pošlo za rukavicom nikome već sedam punih godina još od Britanca Lenoxa Lewisa; Adamek će pokušati pobijediti Vitalija Klička (42-2, 39 KO’s) i uzeti mu WBC titulu koju je ovaj uspješno obranio već osam puta.

> Kličko čak 12 kila teži od Adameka, Poljak ga “prostrijelio” pogledom (VIDEO)

Nitko mu ne daje previše šanse, ne samo zbog svega što je Klično napravio u svojoj karijeri, nego i zbog velike razlike u gabaritima dva protivnika. Govoreći u sirovim brojkama, poljski je boksač 12 kilograma lakši, 15 centimetara niži, a njegove ruke (reach) su 12 centimetara kraće.

Adamek je u poluteškoj kategoriji i dok je nastupao u cruiserweightu bio udaraćka sila, no njegovi udarci među velikim dečkima nisu ništa više od prosjeka što ne bi trebalo raditi probleme Ukrajincu koji ima čvrstu bradu i nikada u karijeri nije bio nokautiran. Stručnjaci se slažu da bi Poljak trebao iskoristiti brzinu i agilnost kako bi izludio Ukrajinca brzim skraćivanjem distance, upućivanjem snažnih udaraca, a zatim i brzim “bježanjem” iz dometa Kličkovih udaraca. Ukoliko u tome uspije, Adamek ima barem teoretske šanse napraviti ogroman podvig ispred 42 tisuće svojih navijača koliko se večeras očekuje u Wroclavu.

“Ne kažem da ću nokautirati Klička, ne razmišljam na takav način. Želim pobjedu neovisno o tome na kakav ću način doći do nje. Znam da ću na kraju biti šampion. Vidjet ćete”, poručio je jučer Poljak.

Vitalij je, s druge strane, bio pun hvale za svog protivnika.

“Bit će to moj najteži meč u posljednjih nekoliko godina. Nakon moga brata Vladimira i mene, Tomaš je trenutno najbolji boksač u teškoj kategoriji”, pohvalio je suparnika stariji brat Kličko.

Dvoboj za titulu prema WBC verziji možete večeras pratiti direktno iz poljskog Wroclawa na Novoj TV u 22.30 sati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI