3360 dijamanata, 600 safira, 300 smaragda, 1.5 kila zlata (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 25.08.2017 10:25h Autor:

The money belt

World Boxing Council (WBC) je u srijedu, na posljednjoj press konferenciji, predstavio poseban “The Money” pojas, koji će pripasti pobjedniku meča između Floyda Mayweathera i Conora McGregora.

Amaterizam: McGregor ili Mayweather će dobiti WBC-ov pojas sa zastavom Jugoslavije

Iako je u startu rečeno da pojas ima 300 dijamanata, istina je da se radi o znatno većoj brojci. Sve detalje o izradi pojasa je javno otkrio predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman u četvrtak.

Pa tako pojas na kojem se potkrala prilično velika greška, o čemu je Fight Site u četvrtak pisao, na sebi ima 3360 dijamanata, 600 safira, 300 smaragda, a središnji dio je načinjen od kilograma i pol čistog 24-karatnog zlata.

Umjesto tradicionalne zelene kože, koja je dio svih WBC-ovih pojaseva, ovaj ima posebnu krokodilsku. Sulaiman je otkrio da se namjerno nije išlo s identičnim kožnim uzorkom s obje strane, “kako bi pojas zadržao stil krokodila”.

WBC je i za meč između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa izradio poseban pojas koji je koštao više od milijun dolara. Pretpostavlja se da ovaj “The Money” pojas košta znatno više. Koliko?

“Pravo bogatstvo. On košta sate i sate rada mnogih majstora. Ovo je prekrasan umjetnički rad. Košta mnogo novca. Ne znam koliko točno. Ali ovo je event za povijest pa je i pojas neprocjenjiv”, ostao je zagonetan Sulaiman.

“Ovaj event je munumentalan, a na njemu nastupa ikona kao što je Floyd Mayweather koji je 19 godina bio prvak WBC-a. Imamo nevjerojatan odnos s Floydom. Uvijek pokušavamo napraviti nešto više, a ova borba zaslužuje da pobjednik dobije nešto posebno”, zaključio je čelnik WBC-a.

The WBC belt for @thenotoriousmma vs @floydmayweather #mayweathermcgregor

A post shared by Dana White (@danawhite) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI